Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

„Bylo to děsivé. Vzal to středem davu.“ Svědci popsali teror v Barceloně

Autor: info.cz - 
17. srpna 2017
20:45

Při teroristickém útoku v Barceloně si lidé zažili děs, strach i úprk davu. Dodávka tu na rušné třídě Las Ramblas najela do davu a podle policie si útok vyžádal 13 mrtvých a na 50 zraněných. Očitá svědectví ukazují hrůzu těch, co byli na místě.

„Slyšel jsem křik a ránu a pak jsem uviděl, jak se dav rozbíhá do stran a ta dodávka jede prostředkem Ramblas. Hned jsem věděl, že to je teroristický útok nebo něco takového. Vůbec nezpomalil. Prostě to vzal středem davu,“ uvedl Tom Gueller BBC.

„Viděl jsem ležet na zemi tři nebo čtyři lidi. Bylo tam hodně zdravotníků a policisté s puškami,“ popsal pro BBC svědek Steven Turner.

Aamer Anwar právě procházel ulicí, která byla zaplněná turisty, když došlo k útoku. „Slyšel jsem náraz a najednou začali všichni utíkat a křičet,“ řekl Sky News. „Policisté tady byli hodně rychle; křičeli na lidi, aby ustoupili zpátky,“ dodal.

„Bylo to docela děsivé. Najednou proti nám běžela kupa hysterických lidí, hysterických dětí… nejprve se říkalo, že někoho zastřelili. Když se ulicí valila druhá vlna lidí, začali jsme utíkat. Ztratila jsem manžela v té mele, obchody byly uzamčeny,“ popsala Sky News svědkyně.

Video  Teror v Barceloně: Na zemi leží zranění i mrtví lidé  - https://twitter.com/LauraLoomer/status/898214133581172738
Video se připravuje ...

„Neměli jsme vůbec ponětí, co se děje, jenom jsme věděli, že se odtamtud musíme rychle dostat pryč… byly tam stovky dalších lidí, kteří hodně rychle utíkali,“ dodala.

Steve Garrett byl na nedalekém tržišti, když se do něj nahrnula spousta lidí. Garrett se spolu s několika dalšími schoval v pekařství. Jedna žena mu řekla, že po útoku slyšela výstřely. Poté se do tržnice navalila druhá vlna lidí, za níž šli ozbrojení policisté. „Vypadali, jako by někoho hledali. Postupovali velmi opatrně,“ popsal Garrett BBC.

Vše o útoku v Barceloně čtěte ZDE >>>

hejhej ( 18. srpna 2017 15:38 )

Ty pitomé řeči politiků po vraždách nevinných lidí muslimy se nedají číst ani poslouchat. Kdo tahá vrahy - muslimy do Evropy? Neziskovky, Brusel, praštěná Merkelová, Juncer a politici, vč.našci i kandidátů na prezidenty- ti všichni mají na rukou krev nevinných lidí. Nevěřím na mírumilovné muslimy. Ti ve jménu Alláha se neštítí ničeho, vraždění a znásilňování, ponižování žen berou jako poslušnost ve svého "boha". Zrůdy muslimské jenom čekají na příležitost a vraždí.

agfor ( 18. srpna 2017 12:37 )

Účelem podobných útoků je vybít Evropany, aby se tu pak mohly černé huby roztahovat.

priserka ( 18. srpna 2017 10:16 )

Odsuzování tohoto činu stejně politici nemyslí vážně, jsou to jenom kecy, jejich rodin se to netýká a zbytek lidí jim je u zádele.

govana ( 18. srpna 2017 09:41 )

A zase všichni politici odsuzují čin a nebojí se... Co takto kdyby začali konečně pracovat na tom že by muslimy vyhnali z Evropy a je jedno zda je to dobrý muslim či né. Obyčejní hodní Evropané to také odnášejí. Ráznější by bylo . Ještě jedno ublížení a teror na obyvatele státu. okamžité vystěhovaání všech muslimů z daného státu. Bohužel.Vždyť je to směšné a ponižující . Hitler zničil a ubližoval Evropě, Makrela dnes dělá to samé ale nikomu kromě obyčejných obyvatel to nevadí ??

zzdenda ( 18. srpna 2017 08:06 )

"Španielsko zachránilo za uplynulých 24 hodín 600 migrantov " a prišlo POĎAKOVANIE !!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi