Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Do Trumpa šijí, že si vzal dlouhou dovolenou. Letní outfit Merkelové baví internet

Autor: simao, ČTK - 
5. srpna 2017
21:43

I mocní si občas vezmou volno a zamíří se svými blízkými na dovolenou. Zatímco Donald Trump ji zahájil i se svou dcerou Ivankou a vnoučaty (ač sliboval, že dovolená nebude, vybral si již více volna než jeho předchůdce Obama), německá kancléřka Angela Merkelová tráví volno opět se svým manželem Joachimem Sauerem. A tak, jak ho má ráda - na túrách. Sociální sítě však pobavilo, že opět vytáhla svůj klasický dovolenkový outfit. 

Angela Merkelová si vyšla na přelomu července a srpna do hor. O trekingových holích, v doprovodu manžela Joachima Sauera a také legendárního horolezce Reynolda Messnera zamířili do oblasti Solda, což je malé lyžařské středisko v Itálii.

Sociální sítě však žijí outfitem, který Merkelová na podobné vycházky pravidelně - rok co rok - vytahuje. Červená kostkovaná košile, béžové tříčtvrťáky a hnědé pohorky nechyběly ani letos, stejně jako oblíbená světlá čepice nejmocnější ženy Německa a patrně i EU.

Trumpovi předhazují slib, že nebude dovolenkovat

Merkelová užívá chvilky volna, není však sama. V pátek opustil Bílý dům americký prezident Donald Trump. A zahájil tak celkem 17denní dovolenou ve svém sídle a golfovém klubu v New Jersey. Jeho úřad ji označil za pracovní.

Před nástupem do funkce Trump sliboval, že si dovolenou brát nebude. Koncem srpna ale bude mít už 53 dní volna, zatímco jeho předchůdce Barack Obama si za stejné období vzal jen 15 dní, spočítal list The Washington Post.

„Bílý dům bych skoro nikdy neopouštěl, protože se toho musí moc udělat. Nebyl bych prezident, který si bere dovolenou,“ řekl Trump v červenci 2015. Často si dělal legraci z Obamy, jak hraje golf. Sám přitom strávil téměř každý druhý víkend ve svých golfových klubech na Floridě, ve Virginii nebo v Bedminsteru, městečku asi 70 kilometrů západně od New York City, napsala agentura DPA.

Během prezidentovy dovolené projde rekonstrukcí západní křídlo Bílého domu, v němž má kancelář. Opravovat se bude i klimatizace, proto jej prý na dva týdny musí opustit i prezidentova administrativa.

Američtí prezidenti si tradičně berou dovolenou v srpnu. Barack Obama cestoval na Havaj nebo na ostrov Martha's Vineyard u pobřeží státu Massachusetts. George W. Bush jezdil na svůj ranč v Texasu. Bílý dům vždy zdůrazňuje, že prezident může úřadovat z jakéhokoli místa.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

sores ( 6. srpna 2017 13:01 )

Angela je opravdu stra.ši.dlo!!!! Vůbec o sebe nedbá a to nikdy,je jako chlap pořád v gatích.Přitom ta by si mohla dovolit vše na světě,vizážistky,maskérky prostě vše. Není to v ní.Jakoby nestačilo že je ošklivá a tlustá.

naidka ( 6. srpna 2017 09:35 )

Merkelová vypadá jak německý pastýř ovcí, který je na pravidelné obchůzce stáda, jestli se náhodou neobjevili vlci.

vikiki ( 6. srpna 2017 07:40 )

škoda že ji něco nesežralo

sadjida ( 5. srpna 2017 23:14 )

Pani Merkel nerozhatuje penize ua novy hadry a dava si pozor na figuru. Proto vystaci s jedinym outfitem pro dovolenou po nekolik let. Pani Kvitova by si z ni mnela vzit priklad

Zobrazit celou diskusi