Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Trump junior chtěl „špínu“ na Clintonovou. Kvůli ruské kauze bude vypovídat

Autor: ČTK - 
20. července 2017
07:50

Nejstarší syn amerického prezidenta Donalda Trumpa Donald mladší a někdejší šéf Trumpova volebního týmu Paul Manafort budou o ruské roli v loňských volbách vypovídat v justičním výboru Senátu USA. A to už příští středu, 26. července. Výbor to v noci na čtvrtek českého času oznámil v prohlášení, napsala agentura Reuters.

Donald Trump mladší čelí kritice za svoji loňskou schůzku s ruskou právničkou, která údajně nabízela citlivé informace o demokratické prezidentské kandidátce Hillary Clintonové. Justiční výbor Senátu, který je jedním ze čtyř kongresových výborů objasňujících ruské počínání během voleb, po zveřejnění informací o schůzce oznámil, že prezidentova syna vyslechne.

Setkání s ruskou právničkou v newyorském mrakodrapu Trump Tower byl vedle Donalda mladšího a Manaforta přítomen i prezidentův zeť Jared Kushner, jehož Trump po nástupu do úřadu jmenoval svým poradcem. Stanice ABC News v noci na čtvrtek uvedla, že Kushner souhlasil s tím, že bude před senátory také vypovídat, a to v pondělí před senátním výborem pro tajné služby.

Vliv Ruska na americké prezidentské volby objasňují čtyři kongresové výbory a také zvláštní vyšetřovatel Robert Mueller, kterého v květnu jmenovalo ministerstvo spravedlnosti. Trump popírá jakékoliv spojení s Moskvou a vyšetřování označuje za hon na čarodějnice.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi