Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Rodinu vyhodili z přeplněného letadla: Odmítli uvolnit místo, kde seděl jejich syn (2)!

Autor: lm - 
6. května 2017
20:11

Po kauze United Airlines už se zdálo, že si aerolinky budou dávat větší pozor na jednání s pasažéry v případě přeplněných letů. Opak je ale pravdou! Dokazuje to příběh rodiny, kterou vykopli z letadla společnosti Delta, protože odmítli uvolnit místo, kde seděl jejich malý syn (2). Letuška jim navíc nevybíravě vyhrožovala.

Americké aerolinky mají velký problém! V poslední době sklízí jednu kritiku za druhou kvůli jednání s pasažéry v případě překročení počtu prodaných míst (overbookingu). Vše odstartovala aféra United Airlines, na jejichž letu byl z paluby násilím odvlečen devětašedesátiletý americko-vietnamský lékař David Dao, který se odmítl vzdát svého místa ve prospěch jiného člověka. Muž přitom přišel o dva zuby, měl zlomený nos a utrpěl otřes mozku.

Jenže americké aerolinky se případem patrně příliš nepoučily. Dokazuje to i případ rodiny, která byl vyhozena z letu společnosti Delta. Manželé Brian a Brittany Schearovi si zarezervovali tři letenky z havajského Mauis do Los Angeles, pro sebe, jejich 18letého syna Masona, dvouletého Graysona a roční dcerku. Starší syn ale nakonec odletěl dřívějším letem a rodiče na místo staršího syna posadili dvouletého Graysona v autosedačce. Jenže Delta prodala více letenek než míst a začala se dožadovat, aby byla sedačka s jejich malým synem uvolněna.

Hádku rodičů s personálem zachytil jiný cestující. Zaměstnanci aerolinek měli rodičům vyhrožovat, že pokud neuvolní místo, tak "půjdou do vězení a jejich syna jim vezme sociálka". Otec Brian se začal bránit, že za sedadlo zaplatil a chce ho využít. Personál ale nadále požadoval, aby si dvouletého syna vzali na klín. Rodiče to ale odmítli a kvůli tomu byli z letadla vyhozeni.

"Nepředpokládali jsme, že to dojde až do bodu, kdy nás z toho letu opravdu vyhodí. Když jsme odcházeli z letadla, už tam čekalo asi čtyři nebo pět pasažérů na naše místa," popsal Brian televizi CBS2 s tím, že je aerolinka zatím ani neodškodnila.

sores ( 7. května 2017 11:09 )

Jednak s mrňatama se ještě nemá co cestovat letecky dle lékařů, a také když začne řvát dítě kdo v tom kraválu má vydržet několik hodin??? Cestovat se má v klidu a pohodlí a ne rambajsu.Máme 2 děti ale cestovat jsme s nimi letecky začaly až od 4 let kdy se samo nají,nemá pleny a poslechne už rodiče.Vždy jsme braly ohledy na jiné cestující, je to slušnost a samozřejmost!!!!!

tgbg ( 7. května 2017 10:26 )

Mají štěstí, že žijí ve svobodné a demokratické zemi USA. Dostanou štědré odškodnění. V Rusku zemi debilů a fašistů by je postříleli nebo poslali do gulagů na Sibiři!!!

hanka666 ( 7. května 2017 09:59 )

Když jsem tam byla naposledy na návštěvě tety, tak chodil po čtvrti pouliční výbor a měřil všem výšku trávy. A kdo ji měl vyšší a neposekanou, tak pokuta. Jsem teda koukala

ovoce111 ( 7. května 2017 07:26 )

Pokud není letenka odbavená, nemají na nic nárok. Proto letenek prodávají víc, protože si někteří k odbavení nepřijdou a letí jindy. Dítě do dvou let nárok nemá, museli by předem "přebukovat" letenku na jeho jméno.

dzambulka007 ( 7. května 2017 06:53 )

Bylo to tak, že letenka propadla, protože se ten na koho byla vystavena, nedostavil. Také se psalo, že tam postavil sedačku a odmítal sundat, prý dítě jinak neusne. Neuvěřitelný bambus, v letadle mají svoje nařízení, když je někdo porušuje, tak musí zavolat poldy.

Zobrazit celou diskusi