Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Chytili náhodou teroristu? V Bruselu zadrželi radikála, vezl plynové lahve

2. března 2017
19:29

Belgická policie ve čtvrtek uzavřela rozsáhlou oblast v centru Bruselu poté, co strážníci při dopravní kontrole objevili v jednom voze plynové lahve. Řidič vozu, který před tím projel několikrát na červenou, je podle informací stanice RTBF „radikalizovaný“.

Policisté, kteří řidiče zastavili na bulváru Waterloo v bruselské čtvrti Saint-Gilles kvůli několika dopravním přestupkům, objevili v kufru vozu tři plynové lahve, a zavolali proto na místo pyrotechniky.

Uzavřena byla kvůli incidentu mimo jiné stanice metra Gare du Midi u bruselského vlakového nádraží, uvedla agentura Reuters. Podle listu La Libre byla uzavřena stanice metra Porte de Hal. V okolí místa, kde policisté auto zastavili, bylo evakuováno i několik budov.

Stanice RTBF uvedla s odvoláním na starostu čtvrti Saint-Gilles Charlese Picquého, že řidičem vozu byla „radikalizovaná osoba“.

Belgická metropole je od loňského březnového teroristického útoku v pohotovosti. Radikální islamisté tehdy zaútočili na letišti Zaventem a ve stanici metra Maalbeek. Při atentátech zahynulo 32 lidí.

Březnový atentát v Bruselu si připomeňte v galerii:

308win ( 2. března 2017 20:37 )

A toto nám pod nějakými směšnými pohrůžkami chcou vecpat do naší malé kotlinky? Už jenom kvůli našim dětem říkám Neeee.Nechte si své miláčky tam kde je máte, nám je nenuťte a pokud se jich chcete opravdu zbavit, tak je deportujte mimo €vropu.

Zobrazit celou diskusi