Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

V Kuvajtu popravili 7 lidí: Pověsili i člena královské rodiny

Autor: ČTK - 
25. ledna 2017
13:29

V Kuvajtu popravili sedm lidí, včetně člena vládnoucí královské rodiny Sabahů. Informovala o tom státní tisková agentura KUNA. Šest mužů a jednu ženu popravili pověšením. Mezi odsouzenými byli dva Kuvajťané, včetně Fajsala Abdulláha Džábira Sabaha. Dosud poslední popravy v zemi se uskutečnily v roce 2013, uvedla agentura AP.

Dalšími z popravených jsou Bangladéšan, Filipínka, Etiopan a dva Egypťané. Člen královské rodiny Fajsal Abdulláh Džábir Sabah byl k hrdelnímu trestu odsouzen za úmyslnou vraždu a nelegální držení zbraně. Ostatní byli odsouzeni za vraždu, pokus o vraždu, únos a znásilnění.

Jedinou ženou mezi popravenými byla filipínská pomocnice v domácnosti Jakatia Pawaová, odsouzená za zabití dcery svého zaměstnavatele. Filipínské úřady ještě do poslední chvíle bojovaly za její omilostnění, nicméně nepodařilo se jim to. Její bratr Gary Pawa uvedl, že mu sestra volala ve středu ráno a s pláčem mu sdělila, že bude popravena. Zároveň ho požádala, aby se postaral o její dvě děti.

TrojanSlovakia ( 25. ledna 2017 15:03 )

 Keby to bolo v Číne, tak kaviarnici a iní análovníci vytiahnú ľudské práva. Kuvajt a Saudi môžu. Saudi v OSN ešte riadia výbor pre ľudské práva. Bičovanie v ich krajine nevadí ani popravy. Tiež v EÚ by mal byť trest smrti za vraždu.

Zobrazit celou diskusi