Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Onanie na veřejnosti není zločin, rozhodl italský nejvyšší soud. Naštval politiky

Autor: mb - 
8. září 2016
21:50

Nejvyšší italský soud, tzv. La Corte di Cassazione, rozhodl, že masturbace na veřejnosti není trestná. K bizarnímu rozhodnutí dospěli představitelé justice poté, co řešili odvolání Pietra L. (69), který byl za onanii na univerzitě odsouzen na tři měsíce a pokutě 3420 eur (zhruba 92 tisíc Kč).

„Čin není nadále zákonem vnímán jako zločin,“ rozhodl soud v kauze penzisty Pietra L., který před dívkami na univerzitě v Catanii vytáhl svůj úd a začal se věnovat autoerotice.

Muž dostal původně pokutu 3420 eur a byl odsouzen ke třem měsícům vězení. S rozsudkem ale perverzní důchodce nesouhlasil, proto se odvolal. Na svou obranu uvedl, že se veřejné onanii věnuje „pouze občas“, a navíc při soumraku, kdy panuje „snížená viditelnost“.

Italská justice se v rozhodnutí nyní postavila za onanujícího seniora a muž místo vězení dostane pouze pokutu ve výši od 5 do 30 tisíc euro (135 – 810 tisíc Kč). Po loňské novelizaci zákona není masturbace na veřejnosti už trestná.

Rozhodnutí soudu ale naštvalo opoziční politiky. „Renziho (italský premiér, pozn. red.) vláda nikdy příliš nehleděla na rovnoprávnost mezi muži a ženami, ale zachránit z vězení lidi, kteří se dopouštějí obscénních aktů před ženami, je neomluvitelné. Vládní zákon vyzývá maniaky k obtěžování žen,“ prohlásila poslankyně Elvira Savino.

joudajoudovy ( 9. září 2016 07:00 )

nejvyssi italsky soud nejak musi oduvodnit konani flaterniku a podprahove byt pripraven na chovani migrantu.

budybad ( 8. září 2016 23:26 )

jsem viděl onanistu nepěkný pohled,jestli nškdo rozhodl že to není zločin je debil,

noacojezase ( 8. září 2016 23:19 )

Politiky naštval, mě nasral, vyvstává otázka, kam ten svět spěje.

jiznicechy ( 8. září 2016 22:24 )

Holt Evropa je demokratická a liberální - za chvíli nebude trestné ani znásilňování od imigrantů, hlavně když to budou dělat jen občas a při snížené viditelnosti. No jen tak dál!

Zobrazit celou diskusi