Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Zpověď ex-džihádisty: Přijdou útoky souběžně v Německu, Francii a Británii

Autor: mb - 
4. srpna 2016
21:11

Bývalý britsko-německý islamista Harry Sarfo prozradil, že Islámský stát chystá velké souběžné útoky v Německu, Francii a Británii. Bývalý terorista si odpykává trest v německé věznici, rozhovor poskytl světovým médiím. Islámský stát též vydal nové číslo svého propagandistického plátku, kde oslavuje vraždu starého kněze ve Francii.

„Vadilo by ti odjet zpátky do Německa, protože tam bychom tě právě teď potřebovali? Vždycky mi říkali, že chtějí naplánovat útoky, které by se odehrály ve stejnou dobu. Chtějí hodně útoků ve stejný čas v Británii, Německu a Francii,“ prozradil Harry Sarfo z vězení v Brémách, kde si odpykává tříletý trest za terorismus.

„Řekli mi, že mají k dispozici mnoho lidí žijících v evropských zemích a jen čekají na příkaz zaútočit na Evropany,“ dodává s tím, že nejvíce džhihádistů je připraveno ve Francii. „Když se je můj kamaráda zeptal na situaci ve Francii, začali se smát. Ale opravdu smát, až jim tekly slzy. O Francii se nestarej, řekli pak mému kamarádovi. A to bylo ještě před útoky v Bruselu a v Paříži,“ vzpomíná na svůj život v Islámském státě Sarfo.

Existence ve stínu šaríi se však konvertitovi z katolictví moc nelíbila, brzy začal plánovat útěk poté, co byl svědkem brutalit nejen vůči nepřátelům, ale i slabým jedincům, kteří nevydrželi náročný výcvik v elitní jednotce bojovníků, kam byl Harry Sarfo přidělen.

Po dramatickém útěku nakonec skončil v Turecku a následně v Německu, kde byl zatčen. „Vůbec mi to nevadí, počítal jsem s tím,“ říká s úsměvem na tváři Sarfo, který je zjevně rád, že unikl ze spárů Islámského státu živý a zdravý.

Evropu mezitím v posledních týdnech šokovalo hned několik brutálních teroristických útoků. V Německu uprchlík-islamista rozsekal mačetou těhotnou ženu, jiný běženec se vyhodil taktéž v Německu do povětří a ve Francii dva islamisté přímo v kostele podřízli stařičkého kněze.

V novém čísle propagandistického plátku Dabiq Islámský stát oslavuje vraždu kněze a odsuzuje křesťany. Ostatně sama titulní strana je již vypovídající. Je na ní vyobrazen extremista shazující kříž ze střechy kostela, titulek zní „Zlom kříž“.

Bezpečnostní experti se obávají, že teroristické útoky budou v Evropě čím dále více častější. Obzvláště těžké je předejít útokům tzv. osamělých vlků. V Nice nedávno jeden takovýto „osamělý vlk“ vjel nákladním vozem do lidí a povraždil tak desítky nevinných Francouzů.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

tiang ( 11. září 2016 13:36 )

 Okamzite vsechny muslimy izolovat, mesity uzavrit a zborit a postupne muslimy vyhostovat pryc z Ceska,nemaji tady co delat at se modli doma a ne v Cesku jsou jina kultura a nechteji se zaclenit do normalni zduraznuji lidske spolecnosti,protoze vetsina nemaji zadne chovani ani vychovani,takze je povazuji za zvirata a ne za lidske bytosti.A ty co delaji teroristicke utoky a jsou zadrzeny zavrit na dozivoti bez moznosti propusteni a od rana do vecera makat.Jine cesty neni,protoze po propusteni to udelaji znova.

Zobrazit celou diskusi