Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

24 výstřelů během 9 sekund! Kamera zachytila masakr v gay klubu na Floridě

Autor: rc - 
12. června 2016
17:37

Výkřiky, panika a ozvěny výstřelů. Kamera zachytila masakr v klubu na Floridě! Šílený střelec Omar Mateen (†29) rozpoutal masakr v gay klubu Pulse, při němž zabil 50 lidí a 53 zranil.

„Oh můj bože… Někdo tam střílí po lidech, kámo,“ říká zděšeně autor videa, které se objevilo na sociální síti Snapchat. „Musíme vypadnout,“ odpovídá mu jeho přítel. Přesto oba dva šokovaně stojí na místě a točí chaos kolem nich.

Ve videu jsou vidět blikající houkačky policejních vozů a slyšet zděšené výkřiky prchajících lidí z gay klubu Pulse. V dáli se ozývají výstřely. Těch se ozve během devíti sekund čtyřiadvacet!

Tragédie se odehrála mezi druhou a pátou hodinou ranní. Tehdy muž jménem Omar Mateen přišel do klubu Pulse v americkém Orlandu ležícím ve státě Florida vyzbrojený puškou, pistolí a výbušným zařízením a rozpoutal jatka.

„Všichni ven z Pulsu a utíkejte,“ vyzval na Twitteru klub své návštěvníky, kteří se rozhodli, že se osudný sobotní večer půjdou do klubu bavit. Šílený střelec držel hosty jako své zajatce. Zabil 50 lidí a dalších 53 zabil. Na místě musela zasahovat speciální jednotka SWAT. Úřady speciální tým povolaly kolem páté hodiny ranní, aby nebohé lidi z klubu vysvobodil.

Kolem šesté hodiny policie na sociální síti Twitter zveřejnila zprávu, že střelec v klubu Pulse byl zastřelen. Při přestřelce s útočníkem byl zasažen i jeden z policistů, naštěstí ho však zachránila jeho helma.

„Slyšem jsem 20, 40, 50 výstřelů. Muzika ztichla,“ popsal jeden z návštěvníků pro DailyMail okamžik, kdy masakr začal. „Viděl jsem postřelené lidi. Viděl jsem krev. Doufal jsem a modlil se, abych nebyl zasažen,“ řekl Christopher Hansen, který byl ve VIP lounge, když střelba začala.

Policie případ šetří jako teroristický útok. Podle amerických médií se Omar Mateen narodil v USA afghánským rodičům, prošel armádním výcvikem a už dříve byl v hledáčku policie. FBI dokonce oznámila, že existuje napojení útočníka na islámské teroristy. Útok byl podle prvních zjištění dopředu a velmi důkladně naplánován.

Útok v klubu je jen na dohled od místa, kde byla zastřelena zpěvačka Christina Grimmie (†22), hvězda soutěže The Voice (Hlas) a populární youtuberka, která byla zabita během své autogramiády, jež se konala po koncertě.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

gemino ( 13. června 2016 14:03 )

Ten článek zase psal nějaký matematik.." „Všichni ven z Pulsu a utíkejte,“ vyzval na Twitteru klub své návštěvníky, kteří se rozhodli, že se osudný sobotní večer půjdou do klubu bavit. Šílený střelec držel hosty jako své zajatce. Zabil 50 lidí a dalších 53 zabil. Na místě musela zasahovat speciální jednotka SWAT..." Zabil 50 lidí a dalších 53 zabil.. Takže celkem 103 mrtví????

marianskelazne ( 13. června 2016 12:11 )

za vsemi hruznymi masakry stoji lide z tzv. 3. statu, co k tomu dodat, berte si jich cim dal vic a belosi jako takovi zmizi z povrchu zems.

ylatouf ( 12. června 2016 21:06 )

To co USáci zaseli, teď sklízí.

egyptanka ( 12. června 2016 20:40 )

Tebe také škoda nebude.

egyptanka ( 12. června 2016 20:34 )

Tebe také ne.

Zobrazit celou diskusi