Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Rozčílená ženská armáda: Manželé prchli do Evropy, ony se mstí bojem proti ISIS

Autor: bru - 
4. května 2016
19:43

Zbraně vzaly do rukou, když v roce 2014 vtrhl do iráckého Sindžáru Islámský stát. Některé kvůli tomu  přišly o manželský život, ale za boj nebo pomstu jim to stojí. Potom, co viděly, totiž prý nemůžou jinak.

Velitelka jednotky, 24letá Haseba Nauzad, přišla kvůli svému rozhodnutí bojovat o manžela. Žili spolu v Turecku, když Islámský stát vyhlásil svůj chalífát nad oblastmi, které tradičně patřily Kurdům. „Viděla jsem, jak znásilňují mé kurdské sestry a takovou nespravedlnost jsem nemohla akceptovat,“ vysvětluje Nauzad důvod, proč vstoupila do armády.

Její manžel se raději rozhodl uprchnout do Evropy, ona ale trvala na tom, že zůstane a bude proti islamistům bojovat. S manželem ztratila kontakt hned poté, co přijel do Německa.

Takhle se rozhořčené ženy ženou do boje proti ISIS:

Video Sevřou zbraň a postaví se islamistům: Ženy se vydávají na bitevní pole - Reuters
Video se připravuje ...

Islamistům nahánějí ženy v uniformách hrůzu

„Islamisté se nás bojí proto, že si myslí, že jsou-li zabiti ženou, nepůjdou do nebe,“ vysvětluje Nauzad.

Ženské armády mají i výsledky. Například Asema Dahir (21) patří k jednotce kurdských pešmergských sil. Ty hrály významnou roli při potlačení ISIS v severním Iráku.

lebedak2 ( 4. května 2016 21:27 )

Jak typické pro tu "všemu nadřazenou" středověkou chátru.Manželky - ty podřízené půlbytosti dobré jen k ukojení chtíče, k tomu aby podřízeně sloužily ve všem svému pánovi pod hrozbou beztrestného týrání,polití kyselinou,ukamenování,setnutí hlavy (a nespočtečně dalších možností)- jdou bojovat za svůj stát,za svůj domov. Muži - nadřazení (dle jejich "proroka" Mohameda - násilníka,lháře,vraha a pedofila)se jdou v tom lepším případě válet do Evropy a parazitovat na tom,co celé generace našich předků budovalo(zatím co oni většinou nepracovali nikdy a také nikdy nebudou) a sexuálně "multikulturně obohacovat" ženy a malé děti..V tom horším, a bojím se,že těch bude většina,si jdou podrobit "svou novou vlast" a brzy nám ukáží,kdo je tady pánem

Zobrazit celou diskusi