Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Amatéři z ISIS natočili svou smrt: „Co to sakra děláš,“ křičeli na sebe v boji

Autor: mb - 
28. dubna 2016
11:26

Žádní oslavující bojovníci Islámského státu, ale vyděšení teroristé, kteří zápolí s ovládáním zbraní – i taková je realita bojů v Sýrii a Iráku. Web ViceNews získal nahrávku zachycující poslední okamžiky džihádistů, kameru měl připevněnou jeden z radikálů na helmě.

Video začíná tradičně proslovem sebevražedného atentátníka, který se loučí s kolegy. „Toto je mé poselství bratrům v chalífátu – radím vám, bojte se Alláha. Mučednictví je nejrychlejší cesta do ráje,“ říká vousatý džihádista a pak už nasedá do sebevražedného vozidla. „Pozdravujte mámu a netruchlete pro mě,“ říká radikál, načež následuje poslední objetí se spolubojovníky a džihádista vyjíždí vstříc smrti.

Za ním pak na frontu vyjíždí další jednotka bojovníků v improvizovaném obrněném vozidle. „Allahu Akbar, Allahu Akbar, Allahu Akabar,“ opakuje ne příliš jistě autor videa. Pokud si odmyslíme, že se jedná o záznam opravdového boje, další scény již působí jako z komediálního filmu. „Nééé, Abu Hadžáre! Dávej pozor! Vždyť do nás narážejí nábojnice!“ říká naštvaně jeden z džihádistů svému kolegovi po levici, který střílí po nepřátelích.

Teroristé-amatéři se pak rozhodnou vypálit raketu. Islamista chvíli zápasí s rovnováhou, ale pak úspěšně vypouští střelu. „Dobrá práce, ale upekl jsi nás taky,“ komentuje druh ve zbrani výkon svého kamaráda. Na scénu opět vstupuje nešťastný Abu Hadžár. „Dej mi další raketu… Co s tebou sakra je, Abu Hadžáre!“ stěžuje si rozzlobeně terorista. „Dej mi radši granáty, Abu Abdallahu,“ poroučí vůdce teroristů jinému spolubojovníkovi. Abu Abdallah zoufale zápasí se správnou velikostí, ale nakonec přeci jen uspěje a granát na zbraň upevní. „Zapal to, tak zapal to!“ rozčiluje se pak terorista, když vidí nešikovnost Abu Abdallaha.

„Co to zase děláš, Abu Hadžáre?!“ řve velitel útoku. „Dej mi raketu, je tady, dej mi ji,“ popohání džihádista své spolubojovníky. „To je dobrý, nech to být, Abu Hadžáre,“ plísní extremista „hrdinu“ krátkého klipu. „Musíš sundat bezpečností kryt z raketometu,“ zastavuje pak džihádista svého kolegu, který už chtěl pálit na nepřítele.

V tu chvíli však zasáhne vozidlo raketa kurdských bojovníků. Řidič je mrtev, zbytek vyskakuje ven z auta. Zatímco se „slavní bojovníci chalífátu“ válí na zemi při zoufalém ústupu, kulka kurdských válečníků trefuje islamistu, který má na helmě připevněnou kameru. „Koupil jsem to!“ stihne si postěžovat spolubojovníkům, ještě se párkrát překulí a umírá…

Server ViceNews získal nahrávku od bojovníků kurdské domobrany, tzv. pešmergů. Video obsahuje záznam boje mezi Kurdy a Islámským státem z března tohoto roku, údajně k němu došlo v Iráku, zhruba 50 km od Mosulu.

johanvonbahnhof ( 28. dubna 2016 14:22 )

Je obecně známo, že tihle "abuové" s tou jejich odpornou vírou maj obecně inteligenci jim blízkého kozího nebo velbloudího lejna.

prycsnima ( 28. dubna 2016 13:32 )

 hezká,příjemná,pozitivní zpráva.DĚKUJI.

hejhej ( 28. dubna 2016 11:28 )

Takoví pitomci nemaji chodit po světě.

Zobrazit celou diskusi