Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Policistu i s rodinou ubili kladivy: Za informace o vrahovi vyplatí miliony

Autor: ČTK - 
26. dubna 2016
08:50

Ruská policie slíbila vyplatit tři miliony rublů (asi 1,1 milionu Kč) za informace vedoucí k odhalení pachatelů víkendové vraždy šesti lidí ve vsi Ivaševka u Samary. Podobný postup úřadů nebývá v Rusku běžný a spekuluje se, že nynější odměna souvisí s tím, že oběťmi byli vysoký policejní důstojník a jeho příbuzní.

Devětačtyřicetiletý Andrej Gošt byl v minulosti šéfem policie v Syzrani, třetím největším městě Samarské oblasti, asi 750 kilometrů od Moskvy. Loni v září se stal zástupcem policejního náčelníka oblasti.

Masakr v domě policistových rodičů přežila pouze sedmiletá dívka, která ale utrpěla množství zranění a zápasí o život. Zabit byl plukovník Gošt, jeho žena, rodiče a bratr s manželkou. Oběti našel důstojníkův syn.

Podle jedné vyšetřovací verze zločinci pronikli v noci do domu oknem a své oběti ubili ve spánku tupými předměty, patrně kladivy a železnými tyčemi. Z domu podle tisku nezmizely žádné cennosti.

Kolegové mrtvého policisty podle médií spekulují, že se jejich nadřízený stal obětí msty ze strany kriminálního podsvětí. „Za co? Těžko říct, ale do takové funkce se člověk nemůže dostat, aniž by si nenadělal nepřátele,“ řekl novinářům bývalý policista, který si nepřál prozradit své jméno.

Vládní list Rossijskaja gazeta s odvoláním na sousedy napsal, že po domě byly rozmístěny průmyslové kamery, ale záznam z nich údajně zmizel.

byvalyvoliccssd4 ( 26. dubna 2016 12:44 )

Putinovo Rusko, které soudruh Zeman tak obdivuje...

pekaaaros ( 26. dubna 2016 12:39 )

no to sis pomohl, psychopate. ted tě stejnak dostanou a skončíš ještě desetkrát hůř. pokud už ses sám nevodkrouhl ve stodole za vesnicí.

istyl ( 26. dubna 2016 09:23 )

i zděs policia palnaja palkovnikov...

Zobrazit celou diskusi