Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Devítiletý chlapec žije ve školce: Už tři roky si ho nikdo nevyzvedl

Autor: lm - 
2. února 2016
23:30

Už tři roky čeká, až se pro něj vrátí rodiče. Devítiletý Xiao Xia z Číny žije ve školce, kam ho v roce 2013 odvedli prarodiče, ale chlapce si už nikdo nevyzvedl. Malý chlapec si nepřeje nic jiného, než se vrátit k rodině.

Malý Xiao Xia byl v roce 2013 po rozvodu rodičů svěřen do péče chudých prarodičů. Ti ho asi měsíc každý den vodili do školky, ale když si instituce řekla o poplatek, tak si pro malého chlapce už nepřišli.

Xiao Xia je ve školce už třetím rokem. Devítiletý chlapec měl už dávno nastoupit na základní školu, ale nikdo o něj zatím neprojevil zájem a nezaplatil neuhrazené poplatky. Školka se prý pokoušela několikrát spojit s chlapcovým dědečkem, ale ten za něj odmítá převzít odpovědnost, protože si to prý nemůže finančně dovolit.

Chlapce kontaktovali novináři z čínského deníku China's People's Daily. Xiao jim řekl, že se mu každý den moc stýská po rodičích a jeho jediným novoročním přáním bylo, aby se s nimi znovu setkal. Bohužel šance je mizivá... Dědeček se přestěhoval na neznámé místo a otec se znovu oženil a nejeví o chlapce žádný zájem.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi