Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Teroristické útoky v Egyptě Čechy neodradily: Další stovka odletěla v noci na dovolenou do Hurghady

10. ledna 2016
08:30

Ani střelba u pyramid v Gíze ani teroristický útok na luxusní hotel v Hurghadě je neodradil. Češi dál v klidu odlétají na své dovolené do Egypta.  CK Fischer klientům nabídla zdarma storno, nebo výměnu zájezdu. Využili toho 3 z 30. S Exim Tours se pak vydalo na cestu asi 100 Čechů.

„Klienti odlétají na dovolenou podle plánu,“ řekl Blesku marketingový ředitel Exim Tours Stanislav Zíma.

Přibližně stovka Čechů odletěla v noci na neděli do Egypta se společností Travel Service. Byl mezi nimi i kuchař z Tábora Tomáš Zasek. „Egypt jsme si vybrali proto, že je to levná exotika. Potom, co se tam odehrálo, se nebojíme. To je totiž cílem právě těch islamistů, takže v tom jim radost neuděláme. A kdyby mi ten zájezd cestovka chtěla stornovat, tak bych jí to ani nedovolil. Doma se přirozeně báli, ale nepřemlouvali nás,“ uvedl těsně před odletem mladík.

Strach ze smrti nevylekal ani podnikatele v nemovitostech Artema Grebinchenka. Přestože ho zpráva o útocích vyděsila, na nebezpečnou dovolenou odletěl. „Maminka mě zkusila přemluvit, ale už to mám zaplacené,“ řekl Blesku rozhodně.

V Egyptě by mělo být podle aktuálních informací ministerstva zahraničí okolo 400 českých turistů. Všichni jsou v pořádku.

Egypt v posledních letech bojuje s vlnou islamistických útoků proti svým ozbrojeným silám. Útoky začaly ve vzdálených oblastech poloostrova Sinaj, stále více se ale šíří do hlavních správních i turistických oblastí. Egypt tak může čekat další ránu pro ekonomiku, pro níž je turistický ruch klíčovým zdrojem příjmů.

gabreta ( 11. ledna 2016 06:30 )

Ty bys tam ty jelito jelo taky, kdybys nebyla na podpoře co?

rumungro ( 10. ledna 2016 19:30 )

balika-buď jsi z exim toursu,nebo nemáš bednu,nebo jsi návštěvník z vesmíru.

fandimhokeji1 ( 10. ledna 2016 13:57 )

kdo chce kam, pomozme mu tam. Pak ať se nediví pitomci....

zlatko. ( 10. ledna 2016 13:39 )

Proč na Mácháči? Copak Egypt je jediná destinace na světě, kde je možné strávit dovolenou? Jenomže je téměř zadarmo. A proto tam škudlilové pořád lezou. No, nekup to, když je to tak levné, že ?

nojasne ( 10. ledna 2016 13:36 )

A tím se ten mamlas chlubí, že neplatí zaměstnancům za práci ? U nás to bylo také populární v devadesátých letech, odrbat obchodní partnery, neplatit daně a zaměstnance na hodinu vyházet nebo donutit makat skoro zadarmo a pak se tím všude vytahovat.

Zobrazit celou diskusi