Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Zataženo, déšť 15°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tajné jaderné supertorpédo Rusů mohl kdokoli vidět v televizi. Chyba, či úmysl?

Autor: mb - 
12. listopadu 2015
11:20

Hned dvě ruské televizní stanice ukázaly plány tajného torpéda s dosahem až 10 tisíc kilometrů, únik informací potvrdil i Kreml. Televize sice později vystřihly záběry ze svých reportáží, ale už bylo pozdě, snímky kolují po internetu. Jak přesně ke „školácké chybě“ došlo, není jisté. Ozývají se i hlasy, že může jít o řízený únik informací v psychologické válce Moskvy se Západem.

„Ano, některé utajované nákresy se objevily v reportážích, záběry jsou nyní vymazány. V budoucnosti se postaráme o to, aby se to neopakovalo,“ prohlásil mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov (48). Inkriminované záběry se objevily na veřejnoprávním Prvním kanálu a Gazpromem ovládané stanici NTV. Reportáž pojednávala o schůzce prezidenta Putina (63) s generály v Soči, kde armáda představila technologické novinky, které jsou ve vývoji.

Jaderná torpéda proti Západu

Na nákresu je vidět torpédo, které bude mít dosah až 10 tisíc km a dokáže se pohybovat i v hloubce jednoho kilometru. Smrtící zbraň má být schopna zasáhnout „ekonomicky důležité pobřežní regiony, které zamoří silnou radioaktivitou. To učiní oblast na dlouhou dobu nevhodnou pro ekonomickou či vojenskou aktivitu,“ popisuje plán devastující účinek torpéda.

Není ovšem jasné, zda už má ruská armáda k dispozici prototyp, či se jedná jen o jednu z možných variant technologického vývoje. Podezření vzbuzuje i fakt, že se tak důvěrná informace objevila na obrazovkách nejsledovanějších ruských televizí. Může tedy jít i o „psychologickou válku“ Moskvy se Západem.

Prezident Putin totiž před pár dny prohlásil, že Rusko bude reagovat na protiraketovou obranu, kterou NATO plánuje v Evropě. Ve vývoji jsou prý systémy, které dokážou „překonat jakoukoliv protiraketovou obranu nepřítele“.

abaron ( 12. listopadu 2015 15:42 )

zavolajte im nevidíte že majú tajné plány čo treba čmajznúť čo ste spadli všetci z jahody , no neukradni keď to máme tajné

siroko ( 12. listopadu 2015 14:30 )

U vás v blázinci uz máte internet?

siroko ( 12. listopadu 2015 14:26 )

A ty ses stupidní blázen!

brta1943 ( 12. listopadu 2015 14:04 )

meričané prý dokonce ani nezaznamenali přelet ruských křídlatých raket z lodí v Kaspiku , jinak by zcela jistě alarmovali PVO v Iráku, ale hlavně letectvo. Podle arabských zpráv zasáhly tyto rakety po cestě dlouhé kolem 1500 km centrální skladiště zbraní v Rakka, což je syrské "hlavní město" ISIL. Vojenský tábor zvaný "Al-Rusafa Camp" vyzbrojoval ISIL v Iráku a v Sýrii. Toto centrální překladiště ISIL prý bylo celé zničeno . Ale to není jediná jobovka, která se na NATO snesla v posledním týdnu, kdy začal v Sýrii skutečný boj proti terorismu. Hlavním neštěstím je fakt, že Rusové fakticky vytvořili bez řečí, ale zato mocným skutkem, skutečnou bezletovou zónu nad Sýrií. Klíčovou složkou je toto mobilní zařízení, které bylo vyfotografováno nedaleko ruské vojenské základny v Latákiji. Jde o zařízení Krasucha-4 (Mobile electronic warfare systems), které elektromagnetickým rušením vyřadí z činnosti pozemní, letecké a satelitní radary. Z této radarové "krasavice", jsou spojenci, podporující teroristy v Sýrii a v Iráku, skutečně na větvi. Rusové prostřednictvím systémů protivzdušné obrany umístěných na souši zřídili uzavřenou zónu nad celým syrským vzdušným prostorem. Kromě toho ruské námořnictvo uzavřelo přístupy k ruské letecké základně v Latákiji z moře do vzdálenosti 100-250 km od břehu. To je provedeno v rámci cvičení ve Středozemním moři, viz podobné kejkle NATO kolem ruských hranic. Takže USA ani jejich spojenci nemohou provádět výzvědné lety a zjišťovat tak rozmístění protivzdušné obrany. Další špionážní prostředek je dán odposlechy protivníka. Rusové tuto složku nijak nepodcenili a nasadili v Sýrii skutečnou extratřídu. Klíčovou složkou ve vzduchu se stalo ruské špionážní letadlo pod krycím názvem NATO Il-20M Coots . Létalo nad Baltikem a nyní se přesunulo do Sýrie. Na videu vidíte tento Iljušin při údajném přeletu nad Sýrií, kde sbírá elektronická data v prostoru ISIL v Sýrii a v Iráku, a dále v Izraeli, Turecku a Jordánsku, což jsou klíčové země pod

brta1943 ( 12. listopadu 2015 14:02 )

Američané prý dokonce ani nezaznamenali přelet ruských křídlatých raket z lodí v Kaspiku , jinak by zcela jistě alarmovali PVO v Iráku, ale hlavně letectvo. Podle arabských zpráv zasáhly tyto rakety po cestě dlouhé kolem 1500 km centrální skladiště zbraní v Rakka, což je syrské "hlavní město" ISIL. Vojenský tábor zvaný "Al-Rusafa Camp" vyzbrojoval ISIL v Iráku a v Sýrii. Toto centrální překladiště ISIL prý bylo celé zničeno . Ale to není jediná jobovka, která se na NATO snesla v posledním týdnu, kdy začal v Sýrii skutečný boj proti terorismu. Hlavním neštěstím je fakt, že Rusové fakticky vytvořili bez řečí, ale zato mocným skutkem, skutečnou bezletovou zónu nad Sýrií. Klíčovou složkou je toto mobilní zařízení, které bylo vyfotografováno nedaleko ruské vojenské základny v Latákiji.

Zobrazit celou diskusi