Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Putinovy dcery mají miliardy! Káťa & Máša: Nová ruská aristokracie

Autor: so - 
11. listopadu 2015
18:58

Ty se uměly narodit! Zatímco velká část Rusů žije v chudobě a beznaději, dcery prezidenta Vladimira Putina (63) disponují miliardovými majetky! Zjistili to reportéři renomované tiskové agentury Reuters.

Ruský vladař za rok 2014 oficiálně přiznal majetek v přepočtu 3,6 milionu korun, dva byty a jedno auto, píše agentura Reuters. Neoficiálně se ale jeho jmění odhaduje na 70 a možná až 200 miliard dolarů (1,75 až 5 bilionů korun!) Vždyť prý vlastní 4,5 % gigantu Gazprom a 37 % Surgutněftěgazu.

Reuters se proto snažil nahlédnout pod pokličku Putinovy rodiny, zaměřil se například na jeho dcery Káťu (29) a Mášu (30). S jejich maminkou Ljudmilou (57) se loni rozvedl, „dočky“ ovšem rozhodně netrpí. Právě naopak...

Katerina Putinová (29)

Změnila si jméno na Tichonovová. Jejím koníčkem je akrobatický tanec, vdala se za Kirilla Šamalova (33), syna tatínkova dlouholetého kamaráda Nikolaje Šamalova. Ten je akcionářem banky, kterou Američané označují za osobní banku ruské elity. Jejich společný majetek je vyčíslen na 60 miliard korun. Nabyli ho díky podílům v energetických firmách, k nimž jim pomohl „ďaďa“.

Vlastní také vilu na skalním útesu na francouzské Riviéře v odhadované hodnotě 110 milionů korun. Tu získali od Gennadije Timčenka, s nímž se Putinzná už od 90. let.

Katerina má také na starosti veřejně financované projekty na Moskevské státní univerzitě, kde podepisovala milionové smlouvy se státními firmami. Peníze potom přešly pod projekty, které sama spravuje. Zaměstnává pět poradců, z nichž dva sloužili u KGB... 

Maria Putinová (30)

O té se ví mnohem méně. Možná i proto, že se odstěhovala do nizozemského Haagu s partnerem Jorritem Faasenem, manažerem ruského Gazpromu, který Putin ovládá.

A luxusu si užívá tam. Je rovněž spojována se státní univerzitou v Moskvě. Vystudovala medicínu a kariéru si buduje v oboru endokrinologie.

gabreta ( 12. listopadu 2015 12:08 )

A na koho v Česku došlo? To by mne fakt zajímalo!!

pepen ( 12. listopadu 2015 06:55 )

V Rusku staří lidé umírají hlady,nemají na léky a politici se topí v luxusu!!!!!Kradou a kradou je to odporný!!!!!!Na ně taky dojde!!!!Jako V Česku!!!!

mandat ( 12. listopadu 2015 06:46 )

Vsude na svete jsou deti politiku bohaci.Staci se podivat do Afriky,lidi tam chcipaji,nemaji co jist,nemaji zakladni leky,ale ziji tam nejbohatsi lidi na svete.Mobuto, byvaly prezident ZAIRU /nyni Demokr. rep. Kongo/ten byl jeste hohatsi nez anglicka kralovna.Dcera prezidenta Angoly je nejbohatsi zenska Afriky.V Jizni Africe jsou deti Mandely take nejbohatsi a jejich lidi,chcipaji hlady,je tam vic jak 10 milionu negramotu.Soucasny prezident ma 16 manzelek a kazda se topi v luxusu Politici okradaji svou zemi a narod, to je bohuzel po celem svete..A deti Obamy ??????? Ty nemaji zadne penize ???????

honza54. ( 11. listopadu 2015 23:11 )

HNUS!!!!! VÝSMĚCH!!! ZVĚRSTVO!!!! NEJVĚTŠÍ SVVVINĚ PLANETY - TO JE PUTIN!!!

anka ( 11. listopadu 2015 21:28 )

Zobrazit celou diskusi