Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Vyfotili nacistický vlak plný zlata u Valbřichu! Podvrh, nebo pravda?

Autor: shp, Petr Šour - 
23. října 2015
20:00

Celé Polsko, potažmo celý svět se zabývá záhadou nacistického vlaku, který by měl být pohřben zeminou u Valbřichu. Mnozí se dušovali a tvrdili, že ho již viděli nebo alespoň vědí, kde přesně je schovaný. Nikdo o tom však dosud nepřinesl žádný důkaz. Až teď! Redakce deníku Fakt obdržela od anonyma několik fotografií, které zmíněný vlak zachycují. Jsou pravé, nebo jde o podvrh?

Sérii šesti fotografií poslal Faktu elektronickou poštou neznámý člověk. Redakce se snažila zjistit jeho identitu, ale marně. Anonym chce zůstat za každou cenu neodhalen. Navíc ani neprozradil, odkud fotky má.

Na snímcích je zřetelně vidět vlak v podzemní chodbě. Pomalován je nacistickými symboly. A také dřevěné bedny, z nichž některé jsou otevřené. Na jednom záběru je zachycena ruka svírající něco, co připomíná zlatou cihlu. Jsou snímky pravé? To by znamenalo, že nečinnosti polských úřadů někdo využil a poklad neskutečné hodnoty státu vyfoukl!

Oslovení experti si nejsou pravostí snímků vůbec jistí. „Na fotkách vidíme německou lokomotivu Panzertriebwagen 16. Jediný její exemplář v Evropě se nachází v Železničním muzeu ve Varšavě. Protože padla za války do rukou Rudé armádě, některé věci na ní už jsou sovětské výroby. Ale samozřejmě nevíme, jestli zrovna tento typ lokomotivy táhl ten zlatý vlak,“ uvedla Anna Koselská z Železničniho muzea v Kościerzynu.

Počítačový expert Tomasz Prusicki nenašel na snímcích žádné známky po fotomontáži, ale přiznává, že fotky by mohly být vytvořeny v nějakém grafickém trojrozměrném programu. Upozornil ale na další nesrovnalosti, zejména ohledně světla v tunelu, v němž by měla být tma jako v noci.

Nezdá se mi to osvětlení v tunelu, je nepřirozené. Stěny v tom tunelu jsou podle mne příliš hladké, za tu dobu by měly víc puklin, zvlášť když všude v okolí byla vyvíjena hornická činnost. Ty cihly mi připadají spíš jako stříbro než zlato. A vzhledem k tomu, že je i na snímcích vidět, kolik se v tom prostředí vyskytuje poletujícího prachu, vlak a bedny nejsou prachem vůbec zanesené,“ okomentoval snímky Prusicki. Konečný verdikt budou mít ale policejní odborníci.

byvalyvoliccssd4 ( 26. října 2015 16:50 )

V uzavřeném prostoru se prach neusazuje, blbečkové.

lipno ( 24. října 2015 07:46 )

Je to reklamní záběr z dosud nezveřnejněné počítačové hry

Shelby16 ( 24. října 2015 01:29 )

Tajemný vlak s pokladem objeven a vyfocen !!! A deník Blesk byl při tom !! WoW !! A ještě ukažte fragmenty jantarové komnaty a bude to senzace 21. století.

pgga ( 24. října 2015 00:45 )

Nicmene co je CR v Evrope?

bleskyplesky ( 23. října 2015 22:46 )

klasická ojebávka z Polska, jako všechno, co přichází z této evropské Číny! Ale Bleskáči zase mají o čem psát

Zobrazit celou diskusi