Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Narozeniny Mr. Beana: Rowan Atkinson se proháněl po Londýně v legendárním Mini s medvídkem Teddym po boku

Autor: rc - 
5. září 2015
14:52

Je to už čtvrt století, co se na televizních obrazovkách poprvé objevil legendární Mr. Bean. Rowan Atkinson narozeniny své nejslavnější postavy oslavil projížďkou po centru Londýna, a dokonce prozradil, že uvažuje o pokračování slavného sitcomu.

Zelený Layland Mini 100 a na jeho střeše uvázané křeslo, na němž sedí Mr. Bean se svým nejlepším přítelem medvídkem Teddym. Svůj oblíbený vůz koriguje mopem.

Taková podívaná čekala v pátek na návštěvníky Londýna. Mr. Bean totiž slavil výročí! A tak se Rowan Atkinson toto jubileum rozhodl oslavit, jak jinak než ve stylu pana fazole.

Mr. Bean se na televizních obrazovkách poprvé objevil v roce 1990 a okamžitě sklidil ohromný úspěch. Oblíbili si ho jak Britové, tak celý svět. Dalo by se říct, že nešikovný Brit se stal symbolem Velké Británie.

O Mr. Beanovi vyšlo patnáct epizod, na kterých se Rowan Atkinson autorsky podílel. O sebestředném a nešikovném Beanovi byly dokonce natočeny dva úspěšné celovečerní filmy.

Naposledy se Atkinson coby Mr. Bean objevil na charitativní akci pro britskou nadaci Comic Relief. V rozhovoru pro LA Times přiznal, že uvažuje o pokračování legendárního seriálu.

„Mohli bychom možná jednoho dne vytvořit film s názvem Starý Bean, což by byl Bean, trochu roztřesený, ale stále vzdorující svému věku,“ přiznal šedesátiletý herec.

Bean projel kolem všech pamětihodností a svou oslavnou jízdu zakončil u Buckinghamského paláce, kde čekaly zástupy fanoušků, dárky a narozeninový dort.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi