Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Z libanonské reportérky rval rozzuřený dav oblečení v přímém přenosu!

Autor: bop, ČTK - 
24. srpna 2015
19:53

Dobrodružný den zažila reportérka libanonské televize LBC TV, když natáčela živý vstup přímo z místa protivládních demonstrací v centru Bejrútu. Reportáž nabrala nečekaný směr, když rozohněný dav na reportérku zaútočil a snažil se z ní během vysílání stáhnout oblečení.

Na dramatickém videu z pondělní reportáže je vidět, jak policie kropí demonstranty slzným plynem a vodními děly. Strážníci se také snažili běsnící dav nespokojených lidí rozehnat obušky.

Pak už drobnou ženu v červeném tričku, krčící se uprostřed bojů mezi demonstranty a policisty, chytne několik lidí zřejmě za vlasy. Reportérka křičí a snaží se bránit, nakonec ji útočníci začnou tahat za oblečení. 

Video Reportérku napadl v živém vysílání rozzuřený dav a pokusil se z ní servat oblečení. - youtube
Video se připravuje ...

Naštěstí minimálně pro reportérku všechno dopadlo celkem dobře a nic vážnějšího se jí nestalo. I přesto však na tento natáčecí den zřejmě jen tak nezapomene!

Libanonské protesty proti místní vládě trvají už druhý den. Při střetech demonstrantů s policií bylo dosud zraněno nejméně 240 lidí a 30 policistů. Tisíce lidí v Bejrútu demonstrují proti neschopnosti libanonské vlády. Týká se to především řešení déle než měsíc trvajícího problému s odpadky na ulicích. Policie proti nim opět zasáhla vodními děly a slzným plynem a také varovnou střelbou.

Situace přerůstá v politickou krizi a demonstranti vyzývají k odchodu vládu, která je podle nich zkorumpovaná a zdiskreditovaná, uvedla agentura AP. Premiér Tammám Salám v neděli pohrozil rezignací a varoval před politickým a ekonomickým zhroucením země.

marie60 ( 24. srpna 2015 20:55 )

 ted´jsem na té diskusi bylo a zvýšil se mi tlak.To je čubína ale at´potom blbě nedopadne,protože lidi v Evropě moc dlouho klidní nebudou.

Zobrazit celou diskusi