Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Turek to zalomil jako Schwarzenberg. Poslanec si dal v parlamentu šlofíka

Autor: ČTK, mb - 
30. července 2015
13:50

„Budu svoji funkci vykonávat naplno a rozhodně nebudu během jednání vyspávat.“ To sliboval v červnu ještě před zvolením nový turecký poslanec a zpěvák Ugur Isilak (43). Hned na třetí schůzi parlamentu, na kterou přišel, ale svůj slib porušil a místo práce si raději trochu zdříml. Turkům se tak naskytl podobný pohled, jaký znají Češi u šéfa TOP 09 Karla Schwarzenberga (77), „když se kecaj nesmysly“.

Třiačtyřicetiletý Isilak kandidoval za vládní Stranu spravedlnosti a rozvoje (AKP) prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana. „Neucházím se o místo v parlamentu, abych tam spal,“ tvrdil Isilak před volbami, které se konaly 7. června. Jak tehdy dodal, jeho cílem je neúnavně bojovat zejména za vylepšení legislativy týkající se kultury a umění.

Terorismus zřejmě počká

Slovo „neúnavně“ si ale turecký politik vysvětluje zřejmě svérázně. Během teprve třetího zasedání parlamentu, které 29. července navštívil, se totiž místo práce odebral raději do říše snů. Přitom šlo zrovna o velmi bouřlivé jednání, na kterém se probíraly nedávné teroristické útoky v Turecku.

Isilakův politický vzestup začal teprve minulý rok, když pozměnil text místní známé písně na ódu na prezidenta Erdogana, kterého nazval „světýlkem naděje milionů lidí“ či „vůdcem, na něhož všichni čekali dlouhé roky“. Později složil i volební píseň strany AKP, ve které zase vyzdvihoval osobnost premiéra Ahmeta Davutoglua (56).

Zda hodlá turecký politik vyspávat v parlamentu pravidelně jako Karel Schwarzenberg, zatím neprozradil, ale jeho příznivci pro poslance pochopení mít nejspíše nebudou.

pepen ( 30. července 2015 17:04 )

Šmejd díky Havlovi přišel neoprávněně k majetku!!!Kdo spolupracoval z nacisty-neměl na to nárok!!!I Havlová rodina také měla co dočinění z nacisty-i jim majetek nepatří podle Benešových dekretů!!!Ale v Česku jde vše!!!!A tento parazit ještě dostává hříšné prachy za to chrápání-kam přijde hnusák odpornej ,tak spí .Měl by se stydět, že vyžírá Česko!!!Že ho nedoprovází ta jeho šlapka-měla by ho vždy vzbudit na přebalení!!!!Já bych dal na lavici dělobuch a dědek by se smíchy neudržel!!!

gabreta ( 30. července 2015 16:37 )

Kdyby ho ale jeblo, tak si všichni myslí, že zase přemýšlí.

gabreta ( 30. července 2015 16:34 )

Oni určitě Kchárlovi pouští do toho sluchátka Hajaju, že tak snadno a pokaždý zabere a na tvrdo!!

gabreta ( 30. července 2015 16:31 )

henryj ( 30. července 2015 15:16 )

Ano,ten náš čurek je lepší

Zobrazit celou diskusi