Poslední rok to neměla školačka lehké. Má za sebou několik desítek chemoterapií i operaci rakovinového nádoru. Rok nemohla do školy. Šestku si teď prostě musí zopakovat.

„Do školy se netěším. Prázdniny by měly být celý rok, škola jenom den. To si dělám srandu, těším se na dějepis, na hudebku, na děti. Balím si tašku, abych nezapomněla na něco důležitého,“ ukazuje školní výbavu.

Poslední červencová lékařská kontrola dopadla na výbornou, další čeká dívenku v říjnu. „Maminka se pořád bojí, aby se mi ta rakovina nevrátila. Některé děti, co jsem s nimi byla v nemocnici, ji totiž mají zase,“ říká vyrovnaným hlasem.

 

Do školní lavice zasedne ale až v pondělí 10. září. „Já jedu na týden na hipoterapii do Vendryně. Jezdí se tam na koni a rehabilituje,“ vysvětlila Lenička. Jak dodala, pohledů, které jí na výzvu Blesku naposílali jeho čtenáři, přišlo od loňského 1. července už přes sto tisíc a denně chodí další. „Za každý moc děkuji. Držely mě všechny nad vodou,“ vzkazuje holčička dnes už opět s hlavou plnou vlasů.

Zhoubný osteosarkom

Lenička se praštila při tělocviku do nohy. Následné vyšetření ukázalo úplně jiný problém. A to, že holčičce „požírá“ lýtkovou kost nebezpečný zabiják, zhoubný nádor, osteosarkom.

VIDEO: Lenička (11) přeprala rakovinu! Postavila se znovu na nohy

Fotogalerie
35 fotografií