Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Falešný prorok si lehl na mrtvolu a... Příbuzní strhli lynč

Muž se v Etiopii vydával za proroka (ilustrační foto)
Muž se v Etiopii vydával za proroka (ilustrační foto)  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ČTK, DH - 
22. července 2018
09:23

V jedné etiopské vesničce bylo k vidění v dnešní době už málo obvyklé zjevení. Jeden z obyvatel se zde vydával za proroka a pokoušel se oživit mrtvolu. Muž měl přitom vzdělání v oblasti medicíny.

Etiopská policie byla přivolána ke kurióznímu případu. Muž se zdravotnickým vzděláním se vydával za proroka a před zraky obyvatel městečka na západě země se pokoušel vzkřísit mrtvolu. Nutno dodat, že neúspěšně. Na falešného proroka se poté vrhl dav, před kterým ho zachránila až policie. Muž následně putoval rovnou do vazby.

Getajawkal Ajele se pokusil vzkřísit zesnulého Belaje Biftua tím, že si lehl na jeho tělo a opakoval „Belaji, vzbuď se“. Pokus byl neúspěšný a rozhněval rodinu nebožtíka, která se na Getajawkala vrhla. Muže zachránila až policie, která ho vzala do vazby. Incident byl natočen a objevil se na sociálních sítích.

Nedůstojné nakládání s mrtvými etiopský zákon zakazuje, a muže tak zřejmě trest nemine. Obyvatelé malého městečka v etiopském státě Oromija uvedli, že Getajawkal přišel za rodinou zesnulého a vyprávěl jim o Lazarovi, kterého podle Nového zákona Ježíš Kristus vzkřísil z mrtvých. Rodina poté souhlasila s vyhrabáním těla.

Několik jejích členů při nepovedeném pokusu o vzkříšení omdlelo, další se naštvali a začali Getajawkala bít. Krátce nato přijela policie, která muže zatkla.

Video: Češi podceňují ochranu před sluncem. Mažte se i padesátkou, nechte si vyšetřit znaménka, radí známý dermatolog.

kapturek ( 22. července 2018 09:49 )

FALEŠNÍ PROROK ty vole jak muze retardovana pi.ca delat novinare , dneska fakt co novinar to odpad spolecnosti

certicekjity ( 22. července 2018 09:43 )

 To je zas nadpis negramota. Snad falešný prorok a ne falešní prorok. To by muselo být takhle falešní proroci.

Zobrazit celou diskusi