Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Smutný osud náčelníka horské služby Klepše: Když umíral, narodil se mu třetí vnuk

Autor: dce, ČTK - 
18. října 2017
05:00

Náčelník horské služby Adolf Klepš (†53) zasáhl do života mnoha lidí. To potvrdila i neuvěřitelná účast na posledním rozloučení s tragicky zahynulým mužem. Klepš zemřel v nemocnici, kam byl převezen po kolapsu při výstupu na Sněžku. Jeho skon byl o to smutnější, že během jeho boje o život v nemocnici se mu narodil třetí vnuk. Toho ale Klepš už nikdy nepoznal.

„Ádo, ať ti na těch nejvyšších nebeských sjezdovkách lyže frčí. Horám zdar!“ řekl na pohřbu Klepšův dlouholetý kolega a kamarád Luděk Strejček.

Pro záchranářovu rodinu šlo v posledních dnech o skutečně hořkosladké období – začátkem října se totiž narodil Klepšův třetí vnuk. Toho už náčelník ale nestihl spatřit, protože tou dobou zrovna bojoval o svůj život v nemocnici. Boj bohužel prohrál…

Třiapadesátiletý náčelník krkonošské horské služby zkolaboval na nejvyšší české hoře 1. října při předvolebním výstupu TOP 09 na Sněžku. Klepš kandidoval za TOP 09 jako nestraník v nadcházejících sněmovních volbách. První pomoc mu přímo na Sněžce poskytl bývalý ministr zdravotnictví a lídr hradecké kandidátky TOP 09 Leoš Heger.

Během pietního obřadu, kterému přihlížely i desítky členů horské služby z celé ČR v typických červených bundách, se na plátně střídaly fotografie z Klepšova života. V podání smyčcového tria zazněly i jeho oblíbené skladby, například The Show Must Go On od britských Queen nebo Nothing Else Matters od skupiny Metallica.

Kostel byl během pietního obřadu zaplněný do posledního místa včetně míst k stání. Přišlo více než 300 lidí. Auta smutečních hostů zaplnila okolní parkoviště a stála i v přilehlých ulicích. Dopravu v okolí kostela musela kvůli zvýšenému provozu řídit policie.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

zednik ( 18. října 2017 10:39 )

Ne hory, ale TOP 09 se mu stala osudnou. Voliči by si měli dát pozor aby nedopadli podobně. Smutný konec náčelníka horské služby.

eliska963852 ( 18. října 2017 09:46 )

Vždyť to u soudu ptvrdil sám sadista Grebeníček. Ty, jako estébák, o tom budeš asi hodně vědět, možná ses na podobných praktikách podílel.

majojo ( 18. října 2017 09:20 )

Snad rodinu nenapadne dát vnoučkvi jméno po dědečkovi... Jinak - byl to záchranář a bohužel, odešel moc brzy.

eliska963852 ( 18. října 2017 08:50 )

Z deníčku Aloise Grebeníčka “Vyšetřování elektrickým proudem spočívalo v tom, že na půdě v oddělené místnosti bylo normální vedení ze zásuvky elektrického proudu vedeno do plechové destičky, která se dávala vyšetřovaným do bot,“ „Proud se zapínal vypínačem na krátkou dobu, takže vyšetřovaný dostával elektrické rány. Lidi takto vyšetřované jsme potom museli my vodit z místností na Kunovské ulici do věznice v Uherském Hradišti pěšky, takže to budilo pozornost, protože vyšetřovanci nemohli chodit,“ Výpověď Grebeníčkem týraného vězně „Kroutilo se mi celé tělo, padal jsem na zem a musel jsem snášet strašné bolesti,“ popisuje výslechy například jeden z bývalých vězňů, František Oravec z Velkých Karlovic.

Gemmy ( 18. října 2017 07:55 )

První pomoc od Hegra?! Ádo,měl jste smůlu.

Zobrazit celou diskusi