Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Smrt uznávaného amerického experta v Česku: U Mělníka jeho auto rozstřelil kamion

Autor: dce - 
4. května 2017
13:16

Vážná nehoda, která se stala v úterý kousek od Mělníka, má nedozírné následky. Ve voze cestovalo šest Američanů – mezi nimi i uznávaný expert na chov prasat Robert Morrison (†64). On a dvě ženy, které ve voze také cestovaly, zahynuli.

Tragická nehoda se odehrála u Brozánek u Mělníka v úterý krátce po 14. hodině. Osobní vůz se šesti Američany se při nájezdu na hlavní silnici údajně ve velké rychlosti srazil s kamionem, který vůz roztočil. Auto ujelo ještě přibližně 80 metrů, než se zastavilo u kraje silnice.

Ačkoliv byli záchranáři a hasiči na místě do pěti minut, byly následky nehody tragické. Dvě osoby zemřely na místě, třetí podlehla těžkým zraněním v nemocnici. Byl mezi nimi americký expert na chov prasat a veterinář Robert Morrison. Jeho žena Jeanie (63) byla s těžkými poraněními transportována vrtulníkem do nemocnice. 

Ve voze s Morrisonem jeli i další dva veterináři – Tom Wetzell a Gordon Spronk, kteří vyvázli bez zranění. Obě jejich manželky Pamela Wetzell (†59) a Debbie Spronk (†60) ale při nehodě zemřely. Všichni jeli na pražskou konferenci o zdraví prasat.

„Je to tragická ztráta pro celý tým. Naše myšlenky a modlitby jsou s rodinou Morrisonových,“ uvedl doktor Trevor Ames, děkan vetrinární univerzity v Minesotě, kde Morrison působil.

„Vedl několik velmi důležitých výzkumných projektů. Jednoznačně změnil život mnoha lidem,“ dodal Ames. 

Morrisonovy tři děti už vyrazily na cestu do Prahy, aby mohly být s matkou a zařídit převezení těla otce. „Jeanie podstoupila operaci, ztratila ale hodně krve a má velké množství zlomenin. Dobrá zpráva je, že neutrpěla poškození mozku ani míchy“ cituje stanice Fox 9 příbuzného Billa Chadwiche. "Zbylo nám jen mnoho vzpomínek a současně i přání, aby se Jeannie brzy vrátila domů," řekl Chadwich.

„Nikdo takový jako ona neexistuje, svůj život věnovala pomáhání druhých,“ popsala zesnulou Pamelu její kamarádka. Pamela byla i se svým mužem velmi oblíbená v kolektivu přátel i farníků z církve. Bude se nám po tobě, Pam, stýskat. Jednoho dne se však opět setkáme v nebi, protože víme, že tyto naše domovy jsou jen dočasné,“ napsali ve smutečním vyjádření na sociální síť.   

„Svět ztratil nádhernou osobu. Bůh si k sobě vzal nádhernou duši. Už teď mi chybíš, mami,“ napsal pod fotku s mámou na Facebook syn Debbie Jordon.

„Běžte a obejměte svou mámu. Můžete ji ztratit během mrknutí oka. Moje srdce je rozbité na kusy,“ napsala její dcera Courtney na Facebooku. „Děkujeme za vaše modlitby. Modlete se za mého tátu. Musí tam toho tolik vytrpět a zařídit, my všichni jsme daleko. Modlete se prosím také za ostatní rodiny, které ztratily své blízké. Potřebujeme vaši pomoc, není jednoduché se smířit s tím, že už tu není s námi,“ zakončila svůj dojemný vzkaz své matce Courtney.  

pjotri ( 6. května 2017 00:39 )

Broucku, ja tu nikoho svoji nemcinou neoslnuju, jak se o to pokousis ty, vime? Ale pokud chces oslnovat, mel by ses to nejdriv naucit.

pjotri ( 5. května 2017 10:43 )

napodobne, ty nemcinari, hihihihihi

pjotri ( 5. května 2017 10:39 )

hihihi.. pokousis se oslnovat? Pak se nauc nemecky, protoze spravne je to VerkehrSzeichen (chybi ti tam "s") a krizovatka se pise Kreuzung - tam ti zase prebyva "t", vime? Tak tu nedelej ramena, kdyz ani neumis nemecky.

pjotri ( 5. května 2017 10:35 )

sorry, Bahnhoffstrasse nema jedinou "hlavni silnici", ostatni plati.

pjotri ( 5. května 2017 10:32 )

ja bludy nesirim a v Rakousku jezdim denne. Napr Bahnhoffstrasse v Laa nema jedinou znacku "dej prednost", ale vsechny vedlejsi ulice maji znacky "dej prednost", ktery nesou videt (plech z profilu) a uz vubec ne v noci. O Italii nikdo nemluvil.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání