Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Filip (†7) prohrál boj s leukémií: Jeho poslední dojemné přání mu splní

Autor: shp - 
29. března 2017
12:05

Celý svět sledoval příběh malého polského chlapečka Filipa Kwasného (†7), který bojoval se zákeřnou leukémií. Bitvu s nemocí nakonec prohrál. I když byl mladý, Filip si uvědomil, že nad leukémií nezvítězí. Jeho poslední přání bylo, ať ho pochovají vedle maminky.

Filipova maminka Agnieszka zemřela na rakovinu v roce 2011, když byl ještě malinký klučina. Moc vzpomínek na ni nemá. Přesto si Filip přál, aby byl pohřben vedle ní. To se však zdálo nemožné, protože se tatínek Piotr (40) se synem přestěhoval do anglického Colchesteru.

Cestu do Polska zaplatit nemohl, protože kvůli špatnému zdravotnímu stavu sám nechodí do práce. Má mezeru v páteři, trpí cukrovkou, vysokým tlakem a dokonce má jenom jednu ledvinu. O pomoc proto prosil prostřednictvím internetu v několika kampaních na vybrání peněz.

Chlapeček mezitím zemřel, ale podařilo se vybrat dostatečně velkou sumu na převoz jeho těla do Polska. „Chci být pohřben vedle maminky, aby se o mě mohla starat v nebi,“ řekl Filip před svou smrtí. Jeho poslední přání tak bude nakonec splněno. Táta je z toho dojat.

Nikdy jsem si nepředstavoval, že pohřbím svoje dítě. Jsem však dojatý podporou, kterou se nám dostalo i finanční pomocí. Ta zajistí, že mohu splnit Filipovo poslední přání a pohřbít ho vedle maminky,“ prohlásil zdrcený a dojatý Piotr. Snad se jeho syn a manželka v nebi setkají.

Podívejte se na příběh Attily bojujícího s rakovinou:

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

berlin71 ( 29. března 2017 23:30 )

Je mi vzdy uprimne lito kdyz vidim detske nestesti

majojo ( 29. března 2017 20:54 )

I ateisté mají city, milá cukřenko.

vosavopruz ( 29. března 2017 19:11 )

čemu se gebíš?krásná písnička a dojemný klip

Krles ( 29. března 2017 18:59 )

 Proc tem detem,stat nepomuzete???Pani poslanci,mate malo penez???Resite hovadiny,kde se smi a nesmi kourit a jestli si zvysite platy,ale TO CO BY JSTE MELI RESIT,NERESITE!!!!!JSTE SPROSTI SOBCI!!!STYDTE SE!!!!

renoli ( 29. března 2017 18:00 )

Chudák klučina. Teď už je snad s maminkou a nic ho netrápí. Tátovi přeju hodně sil. Tolik bolesti

Zobrazit celou diskusi