Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

ONLINE: Silný déšť rozvodnil české řeky, opět hrozí POVODNĚ!

Hladiny řek opět stoupají a hrozí riziko povodní
Hladiny řek opět stoupají a hrozí riziko povodní  (Autor: Blesk - Vlaďka Hradská)
Autor: shp, ČTK - 
25. června 2013
07:28

Po celé republice vydatně prší a se stoupajícími hladinami řek stoupají i obavy z opětovných povodní. V Pardubickém kraji již řeky Doubrava v Pařížově a Novohradka v Luži dosáhly třetího povodňového stupně. Lidé, kteří byli před několika týdny vytopeni, se třesou strachy...

Vydatné deště v noci na dnešek rozvodnily řeky v České republice. Voda místy zaplavila zahrady, silnice, ale i bioplynovou stanici na Pardubicku. Dvě tratě ve středních Čechách uzavřely spadlé stromy. Stále přitom prší na většině míst v Česku.

Povodně
Datum:
 
12:03

Celkem čtyři řeky dosáhly třetího povodňového stupně. Jde o Smědou v Předláncích na Frýdlantsku, Labe na Labské, Novohradku v Luži a Doubravu v Pařížanech. Druhého povodňového stupně dosáhly řeky na 14 místech v Jihočeském, Jihomoravském, Pardubickém, Královéhradeckém, Pardubickém kraji a na Vysočině.

 
11:05

Pražský magistrát dnes ve 14:00 uzavře protipovodňová vrata na Čertovce. Vltavou v Praze v 10:00 protékalo 368 metrů krychlových vody za vteřinu. První povodňový stupeň je v Praze vyhlášen, když Vltavou protéká 450 m3/s.

 
10:58

V Miroslavi na Znojemsku se v noci utrhl kus svahu nad rodinným domem a jeho zadní část zasypala hlína. V objektu bydlí tříčlenná rodina. Naštěstí nebyl nikdo zraněn. Město jí zajistilo náhradní ubytování.

 
10:45

Ústřední povodňová komise doporučila vládě, aby prodloužila možnost nasazení vojáků, kteří pomáhají s likvidací následků povodní, do poloviny července.

 
10:30

Řeka Loučná dosáhla krátce po desáté hodině na první stupeň už i v Cerekvici nad Loučnou.

 
10:15

Na Doubravě v Bílku a Sázavě ve Žďáru nad Sázavou platí druhý stupeň povodňové aktivity - pohotovost. První stupeň vyžadující bdělost je na Vysočině k 09:30 na dalších 14 místech.

 
09:58

Labe na odtoku z přehrady Labská ve Špindlerově Mlýně dosáhlo třetího povodňového stupně. Na vzestupu jsou i další řeky v hradeckém kraji.

 
09:35

Meteorologové vyhlásili výstrahu před extrémním nebezpečím povodní pro Královéhradecko a Trutnovsko. Labe na Trutnovsku dosáhlo stupně ohrožení.

 
9:01

Hladiny jihočeských řek dále stoupají stoupají. Nežárka je už na druhém povodňovém stupni, stejně jako Lužnice a Malše by se mohla dostat na trojku.

 
7:50

Na první povodňový stupeň, bdělost, se dostaly i v Královéhradeckém kraji. Hladiny řeky Bystřice v Rohoznici na Jičínsku a Labe ve Špindlerově Mlýně v Krkonoších rychle stoupají.

 
7:32

Na několika místech na jižní Moravě platí první stupně povodňové aktivity, tedy bdělost, a to zejména pod přehradami, v nichž vodohospodáři z preventivních důvodů snižují hladiny. Vyplývá to z informací státního podniku Povodí Moravy.

 
07:06

Na Doubravě v Bílku platí druhý stupeň povodňové aktivity, pohotovost. První stupeň vyžadující bdělost byl ráno na Vysočině na dalších 5 místech

 
7:05

Vytrvalý déšť zvýšil hladiny řek v Pardubickém kraji. Doubrava v Pařížově a Novohradka v Luži dosáhly po 6:00 třetího povodňového stupně.

 
6:30

Na Chrudimsku je extrémní nebezpečí záplav. Výstrahu vydal dnes ráno Český hydrometeorologický ústav kvůli řece Novohradce, která již před 05:30 dosáhla stupně ohrožení.

oooo. ( 25. června 2013 10:50 )

Chudáci lidi

Zobrazit celou diskusi