Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Proprší celý týden! Jak bude o víkendu?

Deště budou sužovat Česko celý týden.
Deště budou sužovat Česko celý týden.  (Autor: Blesk - Martin Hurda)
Autor: ljš - 
24. června 2013
10:55

A sluníčku je opět konec! Nad Česko se přihnaly mraky, které sebou znovu nesou zlověstný déšť. Po třech týdnech tak znovu hrozí lokální povodně. Velké zlepšení nás bohužel nečeká ani o víkendu.

Výstrahu před velmi vydatnými až extrémními srážkami v něděli vydal Český hydrometeorologický ústav. Zvláště silné deště přijdou podle meteorologů v pondělí odpoledne do hor na severu a severovýchodě Moravy. Srážky mohou rozvodnit řeky.

 

 

Výstraha před extrémními srážkami především na severu Moravy platí od pondělních 15:00 do středečních 18:00 pro Vsetínsko ve Zlínském kraji, Jesenicko a Šumpersko v Olomouckém a Novojičínsko a Frýdecko-Místecko v Moravskoslezském. I ve zbytku těchto krajů ale bude zřejmě velmi vydatně pršet.

 

Pondělí

 

 

Na většině území bude podle meteorologů pršet, ať už v podobě vytrvalého dešťě nebo přeháněk. Na Moravě a ve Slezsku, budou srážky poměrně vydatné. Teploty na západě nepřekročí 18 °C, na východě 21 °C.

 

Úterý

 

Srážky budou vydatnější zejména na Moravě a ve Slezsku, na západě Čech jen občasný déšť. Teploty se budou pohybovat mezi 13 až 17 °C.

 

Středa

 

Na Moravě a ve Slezsku se zpočátku očekává déšť trvalejší a vydatnější. Během dne bude ale od západu slábnout. Teploty budou stejné jako ve středu.

 

Čtvrtek

Ve čtvrtek nás konečně čeká mírné zlepšení. Bude oblačno až polojasno, místy přeháňky. Pršet by mělo pouze na severovýchodě republiky. Teploty by mohly vyšplhat až ke 20 stupňům.

 

Pátek a víkend

 

Deště se pravděpodobně nezbavíme ani v pátek a o víkendu. Bude převážně oblačno s občasným déštěm nebo přeháňkami. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 16 a 21 °C.

 

 

 

 

 

 

rulesss ( 24. června 2013 13:30 )

ve stredu budou stejne teploty jako ve stredu, jo kdo umi ten umi

naidka ( 24. června 2013 11:33 )

Mankote, včera to bylo na šortky, dnes pomalu na oteplovačky, boha, vzpamatujte se tam nahoře!

Zobrazit celou diskusi