Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Poslanci vyrazili v krojích

Poslanci (zleva) Michaela Šojdrová, Tomáš Kvapil, Petr Bratský a Stanislav Křeček na skautské tiskové konferenci ve sněmovně předvedli své kroje
Poslanci (zleva) Michaela Šojdrová, Tomáš Kvapil, Petr Bratský a Stanislav Křeček na skautské tiskové konferenci ve sněmovně předvedli své kroje  (Autor: ČTK/Volfík René)
24. dubna 2008
17:50

Sestry a bratři z řad poslanců slavili ve sněmovně patrona skautů svatého Jiří.
Skupina, která se řídí heslem "Skautem jednou, skautem navždy", se sešla se na tiskové konferenci skautského parlamentního oddílu bez ohledu na svou stranickou příslušnost.

Zatímco Starý pes (Tomáš Kvapil, KDU-ČSL), Madam (Michaela Šojdrová, KDU-ČSL), Jestřáb (Stanislav Křeček, ČSSD) a neformální lídr Bráca (Petr Bratský, ODS) přišli v kroji. Ježek (Martin Bursík, SZ) se do něj bohužel už nevešel.

Bratský vyjmenoval necelou dvacítku poslanců, kteří se ve dvousetčlenné sněmovně hlásí ke skautům. Kromě těch, kteří se zúčastnili tiskové konference, je mezi nimi třeba ministr vnitra Ivan Langer (ODS), sociální demokrat Jan Hamáček i jeho bývalý kolega z klubu Miloš Melčák, který nyní podporuje vládní koalici. Své sympatie vyjádřil skautským myšlenkám podle Bratského i premiér Mirek Topolánek (ODS).

Video se připravuje ...
Další videa