Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Ministr dopravy Ťok: S podporou Okamurovy SPD ve vládě nebudu. Asi ani v parlamentu

Autor: ČTK - 
9. dubna 2018
18:13

Ministr dopravy v demisi Dan Ťok (za ANO) by nebyl ve vládě, která by měla vzniknout v důsledku podpory hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD). Ťok to v pondělí řekl ČTK při návštěvě členů vlády v Královéhradeckém kraji. České televizi pak Ťok řekl, že „pokud by skončil ve vládě, pravděpodobně by skončil i jako poslanec“. Z nynějšího vládního týmu premiéra Andreje Babiše (ANO) se již v politice rozhodl skončit ministr spravedlnosti v demisi Robert Pelikán (ANO).

Premiér v demisi Babiš vyjádření o vládním angažmá svého ministra dopravy na tiskové konferenci na závěr návštěvy hradeckého kraje nechtěl komentovat. „Máme poslanecký klub zítra (v úterý) a tam si řekneme,“ řekl Babiš.

„SPD by mně vadilo, to musím říct. Ale myslím, že k této variantě máme ještě daleko. Počkejme na vývoj,“ řekl Ťok k tomu, že by nebyl ve vládě, která by vznikla díky SPD. Na dotaz ohledně vzdání se svého poslaneckého mandátu ČTK řekl, že si to ještě musí nechat projít hlavou. Nevyloučil, že by v politice úplně skončil. „Nechci ale dělat žádné rychlé soudy. Ta situace ještě nenastala,“ řekl. V každém případě minulý týden ztroskotala jednání ANO o koaliční vládě s ČSSD.

Hnutí SPD dlouhodobě kritizuje právě ministry Ťoka a Pelikána a také ministryni obrany Karlu Šlechtovou. Podle předsedy SPD Tomia Okamury to nejsou odborníci. Ťok byl podle Okamury v minulém volebním období jako ministr dopravy neúspěšný, protože postavil málo dálnic.

Budoucí vládní angažmá v minulých dnech vyloučil ministr Pelikán. Uvedl, že v politice skončí. V rozhovoru pro server Aktuálně.cz uvedl, že chce odejít také ze Sněmovny, neřekl ale kdy. Rozhodnutí zdůvodnil mimo jiné názorovým rozchodem s hnutím ANO. Jeho členem ale zůstane.

Napjaté vztahy měl Pelikán v poslední době právě s hnutím SPD, které letos v únoru označil za fašistickou stranu. Pelikán se také ve vztahu k vyjednáváním, která vedlo ANO a SPD ohledně podpory vlády, vyjádřil, že je pro něj nepřijatelné být ve vládě, která se bude jakkoli opírat o SPD.

Video  Ministr dopravy Ťok: Po přešlapu se Studénkou to na Twitteru vzdal.  - Jan Kálal, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

marmat ( 9. dubna 2018 22:07 )

Jak vlastně narušili ministři Pelikán a Stropnický teorie třesku o úzké vazbě Babiš/Hrad...Tak Ťok narušuje Kalouskovy proklamované teorie o zásnubách SPD s ANO.

marmat ( 9. dubna 2018 22:02 )

Předělejte si nik na SUPERkidy, nebo superpindy...a zkuste mezitím udělat kulatej čtvereček.To je kritika velmi mizerně zaplacená=přepísklá.

marmat ( 9. dubna 2018 21:59 )

Vy byste rád udělal z provokatéra a notorického demagoga solidního politologa a diskutéra...hm, tak to nepujde

marmat ( 9. dubna 2018 21:55 )

Byl odejit...ale vy se nevzdáváte jak vidno-ale demagogie může být chytřejší !!!

marmat ( 9. dubna 2018 21:52 )

cukrkandle -to je havárie, ta Vaše bajka....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa