Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Telička se stahuje: S Babišem jsme se neshodli, říká

23. května 2017
11:57

Europoslanec za hnutí ANO Pavel Telička rezignoval 14. května na posty mluvčího ANO pro zahraniční politiku a předsedy zahraničněpolitické komise hnutí. Uvedl to server Lidovky.cz. V dopise ostatním členům komise podle serveru Telička uvedl, že komise ztratila smysl a hnutí diskutuje témata spojená se zahraniční politikou jinak než přes komisi.

Účel, ke kterému byla zahraničněpolitická komise ANO vytvořena, se podle Teličky postupně vytratil. „Uplynuly také již skoro tři měsíce od doby, kdy jsem byl požádán sepsat osnovu zahraničněpolitické a EU části volebního programu ANO do parlamentních voleb. Od té doby postrádám jakoukoliv zpětnou vazbu, což znamená, že předmětné otázky jsou diskutovány jinými kanály a na jiných fórech, bez zapojení naší komise nebo zahraničněpolitického mluvčího,“ napsal podle serveru Telička.

Europoslanec oznámil rezignaci na zmíněné posty při schůzce s předsedou ANO Andrejem Babišem v neděli 14. května, píše web. Ve stejný den vystoupil Telička v pořadu Partie televize Prima, kde řekl, že jeho schůzka s Babišem přinesla neshody v oblasti řešení evropských otázek. Tehdy dodal, že diskuze měla „věcné a konstruktivní“ vyústění, ale upřesnit Babišovy plány odmítl.

Andrej Babiš k odposlechům ve Studiu Blesk: Nahrávají mě jako v 50. letech.

Na počátku května Telička vyzval Babiše, aby zaujal jednoznačný postoj k nahrávkám, které naznačují, že předseda ANO ovlivňoval média. Později Telička televizi Prima řekl, že Babiš uznal během diskuze s ním, že postupoval nešťastně a že se dopustil chyby. Předseda ANO podle Teličky chystá kroky v řešení situace kolem nahrávek.

123123 ( 23. května 2017 17:24 )

zdenekk mas spatne info, tak opravuji z pruzkumu: Největší podpoře voličů se podle agentury Phoenix Research těší hnutí ANO Andreje Babiše. Získalo 22,9 procenta. ČSSD v tuto chvíli by volilo 15,2 procenta respondentů. Bronzovou příčku obsadili komunisté s naměřenými 11,7 procenty. Ke dvojkoalice KDU-ČSL a Starostů se vyjádřilo 10,3 procenta potenciálních voličů. Posledním, kdo by pronikli do Poslanecké sněmovny, by byli ODS se ziskem 7,4 procenta. Za branami Sněmovny se však těsně ocitá TOP 09 (4,9 %).

hejhej ( 23. května 2017 12:58 )

Telička by měl vypadnout z EU parlamentu, když tam je za ANO. Bývalý komunista, pak odésák, nyní za ANO - politický turista, který taky neví, co je živit se jinak, než žvaněním, stejně jako Sobotka a M. Benda.

joudajoudovy ( 23. května 2017 12:34 )

uz si to slysel? na kopase si doslapne financak i socialka a to z duvodu zatajeni prijmu od kalouse usateho a lybuny blivove. tez jeho zdravotni stav posoudi cssz.

orlus ( 23. května 2017 12:27 )

Ještě by ho měl následovat p. Zlatuška, ten taky patří mezi kavárenské sluníčkáře.

jarda304 ( 23. května 2017 12:15 )

Do europarlamentu byl taky zvolen za ANO, ale od tohoto koryta nepůjde. Typicka karieristicka vyzirka

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa