Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

ODS si oživila kampaň postavičkou z Lega. Požene ji firma před soud?

Autor: sou - 
29. ledna 2017
12:00

ODS si do své volební kampaně vypůjčila postavičku známé dánské společnosti Lego z fotobanky. Začátkem týdne se tak podle Českého rozhlasu objevila na sociální síti i s upozorněním, že kdo nepracuje, musí počítat s omezením sociálních dávek. Firma přitom už v minulosti vedla soudní spor kvůli použití své figurky s Pirátskou stranou.

„Pokud někdo odmítá pracovat, musí počítat s omezováním sociálních dávek,“ uváděl text v předvolebním příspěvku ODS s postavičkou z dětské stavebnice Lego. Přitom použití této figurky by se straně nemuselo vyplatit. V roce 2015 se totiž musela Pirátská strana firmě omluvit za animovaný předvolební klip, ve kterém vystupovala postavička nápadně podobná té z dánské stavebnice, a zaplatit veškeré soudní poplatky.

Firma si nepřála být spojována s politikou, soud jí dal za pravdu

Navíc firma tehdy zdůrazňovala, že si nepřeje být jakkoli spojována s politikou. „Žalobce je hospodářský subjekt, soutěžitel, který je apolitický, neúčastní se politického boje a není ani sponzorem Pirátské ani jakékoli jiné strany,“ uvedl při sporu právní zástupce společnosti Lego Karel Čermák. 

„My jsme registrovaná demokratická strana. Pokud Lego nechce být spojováno s žádnou politickou stranou a u nás to vadilo a u ODS by to nevadilo, tak cítím, že je to nějaká selektivní šikana nebo nepochopení demokracie,“ odkazoval předseda Pirátské strany Ivan Bartoš pro Rozhlas.cz na dřívější výrok právního zástupce Lega. 

kana2 ( 29. ledna 2017 23:49 )

jen jim dejte pěkný flastry všechno už rozkradli daně platit nechtějí zakrývají levoty a jenom blbě krafají s tím pošu.kakým kalouskem už aby se nikdy nedostali k moci pakáš jedna

hejhej ( 29. ledna 2017 15:01 )

Bláboly, které žvanil Fiala už zazněly před vobama opakovaně. TOP09 a ODS neúspěla se štvavou kampani proti Babišovi tak vymýšlí nesplnitelné sliby. Jenže voliči nejsou blbí a na to už vám neskočí. Pro mě volitelná strana pouze ta, která nehodlá přijímat muslimy a ekonomické migranty , zajistí referendum o vystoupení z EU, zruší senát, omezí počet poslanců, sníží jejich náhrady a zruší větší část zdravotních pojišťoven.

petrpupkin ( 29. ledna 2017 13:10 )

To by mělo platit pro politiky za nekvalitní práci snížit platy o 7000 a odebrat náhrady,ještě se jim nepodařil udělat zákon o referendu a zase ho odložili.Také se jim nechce pracovat.Prostě nevolit ODS.

agfor ( 29. ledna 2017 12:15 )

ODS nějak zapomíná na lidi, kteří by pracovat chtěli a nemohou (kvůli věku - lidi nad 50 nikdo nezaměstná, nebo kvůli zdravotnímu stavu) a od státu nic nedostávají - i to zdravotní výpalné si musí platit, jinak je VZP okrade o vše.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa