Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Reportér Blesku s Obamou ve Vegas: Lidem sebrali deštníky i selfie tyče

Autor: lbp - 
26. října 2016
19:00

Město hazardu Las Vegas hostí denně velké hvězdy světového showbyznysu jako Céline Dion (48), Eltona Johna (69) nebo třeba Britney Spears (34). V neděli k nim přibyla další: americký prezident Barack Obama (55), jak se přímo na místě přesvědčil reportér Blesku Luboš Procházka. 

Obama do Las Vegas nepřiletěl hrát do kasina nebo chodit na koncerty hvězd. Mekku hazardu navštívil proto, aby tady vystoupil na setkání demokratů a podpořil Hillary Clintonovou (68) proti Donaldu Trumpovi (70) v boji o Bílý dům, který se neúprosně blíží.

Přísná opatření u „zastrčené“ střední

Návštěvu prezidenta ve Vegas provázela přísná bezpečností opatření. Ostřelovači, uzavřené silnice, důkladná lustrace těch, kdo mířili na mítink demokratů na Cheyenne High School zastrčenou u hor na severu města. Pokud jste měli deštník nebo selfie tyč, agenti prohledávající tašky a batohy hostů vám tyto předměty zabavili. A nikomu už nic nevrátili. Pryč musela voda i jídlo.

Podívejte se na reportáž:

Obama promluvil v aule vysoké školy k těm, kteří si na mítink koupili vstupenky. Ještě předtím ale přišel do zahrady kampusu, kde se setkal s tisícovkou fanoušků, kteří to štěstí neměli. Dokonce si s řadou z nich potřásl rukou. „Volba Hillary je pro vás ve Vegas něco jako blackjack,“ vtipkoval Obama na úkor karetní hry. Poté si potřásl rukou s fanoušky a zamířili do auly školy.

Prezident nocoval jako Caesar

Z Cheyenne High School se pak Obama vydal nocovat do slavného hotelu Caesars na místním Stripu, kde má už řadu let své apartmá. V pondělí se pak ve Vegas zúčastnil energetické konference.

Vše o volbách v USA čtěte zde

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

joudajoudovy ( 27. října 2016 11:40 )

kdyz mazete, ja opet pisi... ze se blivacky reportem neobratil na amicky ustavni soud jako kriklouni v cesku? kdyz vsude, tak vsude kdyz vsichni, tak vsichni a to v demogracii jde, ne?

joudajoudovy ( 27. října 2016 10:45 )

to se jiz stalo, kdyz se kalousek s vlajkou tibetu sapal na barikadu a policie mu ji chtela odejmout. mimo jine rval, ze je poslanec a nikdo ho nebude omezovat....

salto ( 27. října 2016 09:01 )

Jenom kdyby se to stalo se Zemanem, to by bylo kvikotu v pražské kavárničce

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa