Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Sobotka se hádal s Okamurou o uprchlíky. „Štve vás, že je tu bezpečno,“ smál se

Autor: val - 
8. září 2016
18:50

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) a poslanec Tomio Okamura (SPD) se do sebe ve Sněmovně zostra pustili. Okamura při čtvrtečních interpelacích varoval před českými islamisty bojujícími v řadách samozvaného Islámského státu. Jenže premiér ho ujišťoval, že nikdo takový neexistuje. Okamura pak rozezleně premiérovi vyčetl, že vláda nejedná. Sobotka zase Okamurovi vmetl, že ho zřejmě mrzí, že je v Česku bezpečno.

Tomio Okamura zkritizoval v interpelacích Bohuslava Sobotku za to, že vláda odmítla jeho návrh, aby teroristé a bojovníci ISIS přišli o české občanství a byl jim znemožněn vstup do ČR.

„Přitom už od loňského roku prosakují zprávy o českých občanech, kteří bojují v řadách Islámského státu,“ prohlásil poslanec, aby se pustil do Sobotky: „Bezesporu máte přesnější zprávy o muslimech s českým občanstvím, kteří bojují v řadách islamistů. Hodláte je vítat v naší republice tak, jako ostatní islamisty?“

Premiér Okamurova slova důrazně odmítl a požádal ho, aby nedezinterpretoval nedávnou zprávu BIS, která hovořila o sedmi lidech „z islámského světa“, již loni krátce pobývali v Česku.

„Pokud zpráva BIS, která byla zveřejněna, hovoří o tom, že některé osoby odešly z České republiky do Sýrie pravděpodobně bojovat v řadách Islámského státu, tak se nejedná o občany České republiky. Nevím o žádném občanovi České republiky, který by bojoval v řadách Islámského státu,“ prohlásil Sobotka. Zdůraznil, že se nejednalo o české občany. 

„Rozhodně nepodceňujeme problém navrátilců do Evropy ze Sýrie nebo z Iráku, ale tento problém je v České republice minimalizován právě tím, že čeští občané neodcházejí, aby bojovali v řadách ISIS. Nevíme o žádném českém občanovi, který by bojoval v Sýrii v řadách ISIS,“ dodal. 

Okamurovi ale jeho odpověď nestačila a obvinil Sobotku z toho, že jeho vláda dá raději půl miliardy korun na pomoc uprchlíkům, místo aby integrovala do společnosti seniory nebo zdravotně postižené. „A že prý nevíte, že by se tady nacházeli. No to nevěděli ani přeci v západní Evropě, dokud neudělali teroristický útok! Takže to je úplně šílené!“ dodal emotivně Okamura. 

Sobotka se nenechal vyprovokovat, ale s lehkým úsměvem Okamurovi vzkázal: „Já mám skoro pocit z vystoupení pana poslance Okamury, že ho mrzí, že jsme šestá nejbezpečnější země na světě. Pane poslanče, je to tak! Možná vás to štve, možná byste si přál jiný výsledek, ale podle mezinárodního srovnání Česká republika je šestá nejbezpečnější země na světě! Zůstane to tak, pane poslanče Okamuro,“ uzavřel své vystoupení Sobotka. 

suov ( 19. listopadu 2016 17:50 )

Jo zapomněl jsem Sobotko na Hermana, jak to že se ho bojíš odvolat? Kamarád sudetských němců se nemá za co omlouvat ani jako soukromá osoba, a nemá co dělat v naší vládě,,,

suov ( 19. listopadu 2016 17:47 )

Jen se směj Sobotko, ale vlastní blbosti, tady v u nás je bezpečno? Dovol abych se zasmál, nás nevozí auty, nás nehlídají bodygardi, ale tebe hlídat také nebudou věčně, a ppozor volby jsou za krátky čas,,,

Predtor ( 9. září 2016 21:01 )

 Coby Tady Chtěl Mluvit Sobotka jeto Vlastizradce Zato patři na Šibenici a dalši Co Zvedaj Zlodějske Pracky

nezadat1 ( 9. září 2016 14:48 )

Jestli myslíte ***,tak to máte pravdu!!

eda22 ( 9. září 2016 07:46 )

Máte zapnutý caps lock.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa