Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

„Šlachtovi nikdo nový post nenabídl,“ míní Stropnický. Filip: Jde tu o korupci

Autor: Zuzana Štíchová - 
11. června 2016
14:55

Dostal končící šéf protimafiánského útvaru Robert Šlachta nabídku šéfovat nové centrále pro boj s organizovaným zločinem? S takovým tvrzením přišel v Právu policejní prezident Tomáš Tuhý. Jenže ministr obrany Martin Stropnický z ANO ho pro Blesk.cz odmítl, prý žádná nabídka nebyla. Podle místopředsedy Poslanecké sněmovny Vojtěcha Filipa (KSČM) se reorganizací policie bude zabývat i dolní parlamentní komora. Má pocit, že vláda něco tají.

Je to největší vládní krize za dobu jejího dvou a půl letého trvání. Koaliční špičky na sobě nenechají nit suchou a krajské volby pomalu klepou na dveře. Ministři z hnutí ANO odmítají nést za reorganizaci policie politickou odpovědnost a mluví i o tom, že neví, jak v koalici dále fungovat. Naopak podle ČSSD a premiéra Bohuslava Sobotky si hnutí Andreje Babiše snaží dělat kampaň.

„Myslím, že se ta situace dostala do stavu, kdy se obtížně hledá nějaká cesta ven. V tuhle chvíli ji neznám,“ řekl k tomu v sobotu dopoledne Martin Stropnický (ANO). Přidal se tak ke svému stranickému kolegovi Robertu Pelikánovi, který si fungování koalice aktuálně nedokáže dál představit.

„Když někdo je uznávaným policistou 25 let a trvá to 15 minut, než se ho policie zbaví, tak to je pro mě špatné znamení,“ vysvětlil Stropnický a dodal: „Je hloupé argumentovat, že ANO čekalo na nějaký impuls, aby cosi vyvolalo. Vůbec ne.“

 

Stropnický je také přesvědčen, že policejní prezident šéfovi ÚOOZ místo ve vedení nově vznikající centrály nenabídl. „Je kolem toho spousta různých jevů a spousta výroků, které budou tvrzeny a zároveň je nelze ověřit. Kolikrát už jsme slyšeli, že panu Šlachtovi bylo něco nabídnuto, ale nebylo,“ tvrdí ministr obrany.

Podívejte se na rozhovor s Martinem Stropnickým:

Video  Ministr obrany Martin Stropnický (ANO) „drží basu“ se svým stranickým šéfem. Robert Šlachta podle něj nabídku řídit novou centrálu nedostal.  - Zuzana Štíchová. Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Filip: Vláda něco tají

Vážnost vládní krize potvrzuje i opozice. Zatímco předseda ODS Petr Fiala si mne ruce nad tím, že vláda premiéra Sobotky je ochromena, šéf komunistů Vojtěch Filip chce vše probrat na půdě Poslanecké sněmovny.

Důvěra Poslanecké sněmovny ve vládu se výrazně snižuje, a to ve všech politických klubech, nejen opozičních. Ty spory ve vládě jsou velmi hluboké. Nevím, nakolik pomůže koaliční rada nebo jednání Bezpečnostní rady státu, protože ta vyjádření jsou tentokrát mnohem ostřejší než jindy,“ komentoval krizi Filip.

„Spor uvnitř koalice je pravděpodobně o kauzy, které se týkají privatizace a různých korupčích afér, jinak by kolem toho nebyl takový humbuk,“ míní. „Je evidentní, že vláda něco před Poslaneckou sněmovnou i před občany tají,“ naťukl místopředseda dolní parlamentní komory otázky, na které by se mohli poslanci vlády ptát.

„Pokud státní zástupci chtějí po odchodu pana Šlachty stáhnout část spisů, aby se neztratila žádná spisová agenda, tak má pravdu, že je ohroženo vyšetřování některých velmi závažných trestných činů,“ dodal Filip.

Poslechněte si celý komentář předsedy KSČM:

Video  Místopředseda Poslanecké sněmovny Vojtěch Filip (KSČM) považuje vládní krizi za mnohem ostřejší než všechny předchozí. Jde podle něj o řešení korupčních kauz.  - Zuzana Štíchová. Jan Jedlička
Video se připravuje ...

ČTĚTE VÍCE: Vše o reorganizaci policie

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Tony71 ( 20. června 2016 11:14 )

ten žabák špatný herec a ještě horší ministr on nabízí posty at raděj políbí žilkoví kundu!

pinia ( 13. června 2016 17:09 )

Vivat Ing.Babiš, Mgr.Ištvan, Mgr.Šlachta, JUDr.Bradáčová, JUDr.M.Benešová - která 1.z politicko-(policejně)-justičních zbabělců řekla v TV (asi před 20 lety), že je v ČR v podstatě tzv. politicko-policejně-justiční mafie. Lidé, kteří se nesetkali s vyšetřováním u zejména pražské kriminálky, neví, co se v ČR děje (oblastní kriminalisté se od mnoha bezpáteřních pražských kriminalistů fofrem učí). Je to prakticky vždy o domluvě se znalci (posudky na objednávku), se st.zástupci (SZ) a poté se soudci ve prospěch silnější strany ! Tj. té strany, které se bojí kriminalista, SZ a soudce. Uvědomte si, že původně jen vyučený kriminalista, tj. čtyřkař ze ZŠ, sotva něco vyřeší a natož čestně. Tzn. kriminalista + OSZ/MSZ + soudce zmanipulují důkazy tak, aby výsledek vyšel ve prospěch té strany, která má větší moc a peníze nad těmito třemi "rozhodčími" (kriminalista, SZ, soudce). Proč zvyšujeme mzdy kriminalistům ? V ČR zůstanou mnozí tací, jací pracovali za socialismu, tj. původně pouze vyučení, tzv. hlupáci a k tomu intrikáni. A od těch se dalších x generací naučilo křivárny a manipulaci s důkazy. Kdy se najde odvážnější a spíše žena (neboť jak vidno, ženy Dr.Benešová a po ní Dr.Bradáčová jsou hybatelkami české "mafie"), abychom svrhli pražskou tzv. policejně-justičně-politickou mafii ?! Proč asi Bradáčová spolupracuje se Šlachtou ? Neboť jiní SZ a kriminalisté v tom téměř jistém mafiánském policejně-justičním spolku desítky let tzv. nic protikorupčního neudělali ! Šlachta maká jako Babiš. Koho chtějí politici a lobbisté odstranit ? Šlachtu a Babiše.

oldedek ( 12. června 2016 10:18 )

"Policejní prezident Tomáš Tuhý v rozhovoru popřel, že se chtěl zbavit šéfa ÚOOZ Roberta Šlachty...." A tak si do toho ty Tuhé "trus" do toho vyčůraným způsobem vstoupil ty, až si ten porcelán rozšlapal na cimpr a ještě campr - nó inteligence z tebe padá po kusech ... Je vidět, že si tě Míla tou další peckou na vejložkách vocenil "správně" ...

tgbg ( 12. června 2016 08:55 )

Komunistický zrádce Česka a hlavní rusřitník pes Filipes má dávno sedět v kriminále za kolaboraci s ruskými okupanty a velezradu.

aaobcanka ( 12. června 2016 03:21 )

Cinkali jsme klíči na Václaváku v r.1989, volili jsme po revoluci OF, pak ODS, později ČSSD/KDU/TOP, poté jen ČSSD a dosud, ale změníme to na ANO, Okamuru apod. Valorizaci důchodů ODS + TOP zcela stoply, tak na to nezapomeňte u voleb. Kdyby se jinak docela schopný Bohouš Sobotka nenalepil na rychlostudenta plz. práv, Milana Chovance (a ten, kdyby nelhal, tak by nevadil, má aspoň regulérní SŠ), tak by i policii zřejmě obsadil kvalitními VŠ či SŠ, ale originál vystudovanými, tj. počínaje jedničkami a dvojkami na vysvědčení ze ZŠ s následným studiem SŠ, VŠ. Neobsazujte vedoucí místa na PČR (vč. místa komisařů) původně jen vyučenými lidmi a poté dálkaři, jimž se maturita či diplom VŠ dává za docházku ! Inteligenci, logické, analytické a kompatibilní myšlení vyučený člověk na škole nezíská. Jako např. Michal Murín, šéf GIBS, jenž je údajně původně pouze vyučený. Jinak se klaníme dobrým řemeslníkům, dělníkům apod.Jak potom asi vyučení, tj. čtyřkaři (v lepším případě trojkaři) ze ZŠ mohou řídit jakýkoliv útvar ? Josef L., Chicago : Nejlepsi by bylo, kdyby volby vyhrali komuniste. Ti by tu sebranku zlodeju a poskoku Merkelové potrestali. Co to mele Belobradek, vetsina lidi stoji za Babisem, nez za Belobradkem a Sobotkou, lidovci vzdycky byli rozvraceci republiky a konfidenti s Nemci ! Kdyz to padne, tak by mel vladu prevzit Babis. CSSD a KDU se schovavaji za Babisovy uspechy a tomu podkopavaji cestu. Kdyz nebude korupce a zlodejny ,tak Babis by CR postavil zpet na místo, kam v Evrope a svete patri - zaprodanci a zlodeji ji dostali mezi zeme 3. sveta, zivotni uroven nasich lidi je nezajima ,staraji se o svou a buduji zivotni uroven Nemcum - zacal to Kalousek a Svarcik a dnes v tom CSSD pokracuje s pomoci Lidovcu a podporou TOP ! Skoda, ze Okamura ma malou podporu lidi,byl by dobry premier,president. Meli by vyhrat volby komunisti a ti by to vycistili a se zlodeji by zatočili. Jiří N., Čelákovice : Had na 6 = KDU-ČSL.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa