Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Putin byl svržen, tvrdí bývalý poradce ruského prezidenta

Autor: haj - 
15. března 2015
14:16

Ruský prezident Vladimir Putin (62) se již deset dní neobjevil na veřejnosti. Jeho nepřítomnost vyvolala řadu spekulací. Jeho někdejší poradce je přesvědčený, že Putin mohl být svržen.

Bývalý Putinův ekonomický poradce Andrej Illarionov předpovídá, že v příštích několika dnech Kreml oznámí odchod Putina od moci. Podle něj došlo dokonce k palácovému převratu. Na jeho místě prý může usednout někdo z vysokých důstojníků armády, ale také představitelů ruských tajných služeb.

„Během několika příštích dní bychom měli očekávat rezignaci premiéra Dmitrije Medveděva a nástup Sergeje Ivanova na jeho místo,“ napsal na svém blogu Illarionov.

Poté „bude veřejnost pravděpodobně informována, že národní vůdce (Putin) potřebuje dobře zasloužený odpočinek,“ spekuluje Illarionov.

Sergej Ivanov (62), šéf prezidentské administrativy, se totiž stejně jako Medveděv (49) a Putin v poslední době neukazoval na veřejnosti. Ivanov má navíc s Putinem společnou minulost v KGB.

Andrej Illarionov je dnes významným členem konzervativní americké výzkumné organizace Cato Institute, odkud nechal kdysi vyhodit našeho exprezidenta Václava Klause kvůli proruským postojům.

marais ( 17. března 2015 10:52 )

BLESK BY měl dostat pokutu za šíření poplašné zprávy!

salto ( 17. března 2015 09:39 )

Radí USA

salto ( 16. března 2015 15:50 )

Když naši spojenci řeknou svržen, tak svržen - přes to nejede vlak a to co ukazujou v televizi je dvojník, trojník atd.

salto ( 16. března 2015 12:53 )

Takže svržen???

marais ( 16. března 2015 12:16 )

Svět Putina potřebuje, jinak budem všichni žít podle amerických pravidel... viz TTIP, které se snaží EU vnutit!Proč guvernér ČNB nenatiskne více české měny a můžem její hodnotu posilovat stejně jako dolar?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa