Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

S prezidentem v Lánech: Zeman promlouvá živě na Blesk.cz! Ptát se bude David Vaníček!

Autor: Vera Renovica - 
8. února 2015
05:00

Sporné otázky, střet s oponenty a diskuze až na dřeň. Tak vypadá první díl nového pořadu Blesk.cz »S prezidentem v Lánech«. Miloše Zemana (70) v něm bude »grilovat« moderátor David Vaníček (30).

Nový třicetiminutový formát natáčíme v zámečku v Lánech, kde prezident tráví nepracovní chvíle, a vysíláme živě na Blesk.cz. Hlava státu, která obývá prostor nad Masarykovým zámečkem, kde rozhovor proběhne, jenom seběhne schody a zřejmě ve svojí oblíbené flanelové košili a manšestrových kalhotách se usadí do béžového křesla a začne odpovídat na dotazy našich čtenářů a také svých nejtvrdších oponentů!

Přímý přenos z Lán můžete sledovat zde!

Pořad je rozdělen do šesti tematických okruhů a každý z nich zahájí předtočená otázka od lidí, kteří většinou Zemana moc nemusí – včetně exministra financí Miroslava Kalouska (54, TOP 09) či spolku Podhradí, jehož členové prezidentovi vystavili červené karty. A Zeman se na to prý těší! „Můžu se zeptat na cokoliv a otázky bude předem znát jen náš produkční tým. Nikdo ze Zemanova okolí… Vím, že si prezident výslovně přeje konfrontaci,“ řekl Vaníček.

Video Přípravy na první rozhovor s Milošem Zemanem z Lán. - Blesk - Filip Topol
Video se připravuje ...

Moderátor se prý ostrého prezidenta, který rád novináře poučuje a chytá za slovo, nebojí a bere to jako součást své práce. „No, tak stane se. Každý z nás se může občas splést. Koneckonců i prezident. Alespoň diváci uvidí, o čem je přímý přenos,“ řekl totiž. Půjde tak možná v živém vysílání o soutěž ve stylu »kdo s koho«! Chcete si vychutnat ten adrenalin? Dívejte se už dnes v 11 hodin na stránkách Blesk.cz!

Živě z Masarykovy pracovny!

V salonku, kde se pořad »S prezidentem v Lánech« natáčí, bude kromě Miloše Zemana (70) alespoň ve vzpomínkách přítomna další hlava státu: první prezident svobodného Československa Tomáš Garrigue Masaryk (1850–1937).

Současný salonek byl dříve jeho pracovnou. Trávil tu 8 hodin denně prací, přijímal nejvýznamnější české i světové politiky, a také činil důležitá, i bolestivá rozhodnutí. Právě zde se totiž roku 1935 rozhodl, že kvůli špatnému zdraví rezignuje na funkci. Od té doby místnost prošla mnoha úpravami, za něž mohla těžká ruka komunistických papalášů, obzvlášť obávané první dámy Marty Gottwaldové.

Z původního interiéru, kterému kromě pracovního stolu a konferenčního stolku s pohodlnými křesly vévodily také knihovnami obložené zdi, tak zůstala pouze keramická kamna. Masaryka a jeho odkaz tu nyní připomínají především černobílé fotografie, kde je i se svojí početnou rodinou. Právě Masaryk pro stát barokní zámeček v Lánech zakoupil a v malebném objektu nedaleko dožil.

milosuvadvokat ( 8. února 2015 11:54 )

máš své děti malé nebo dospělé pitomce, já se za ně nemusím stydět

milosuvadvokat ( 8. února 2015 11:54 )

krásný to bylo, žejo!!!!

milosuvadvokat ( 8. února 2015 10:54 )

Už jen 6 minut, nervák

milosuvadvokat ( 8. února 2015 10:54 )

Nazdar ťupko!!

misha46 ( 8. února 2015 10:23 )

30-letý moderátor.... to stačí

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa