Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Policisté u Rittiga a Janouška: Prohledali jejich domy v zahraničí!

Autor: shp - 
9. září 2014
09:04

Policisté v Chorvatsku a Monaku prohledali na žádost českých vyšetřovatelů domy lobbistů Romana Janouška a zřejmě i Iva Rittiga. Janouškův advokát Vít Široký řekl, že kriminalisté odnášeli z domu dokumenty. Zásah asi souvisí s takzvanou kauzou Nagyová, která loni vedla k pádu vlády Petra Nečase (ODS), napsaly Lidové noviny.

Rittig čelí obvinění z vynášení informací z BIS, Janouška podezřívá policie z tunelování státních zakázek. Náměstek olomouckého vrchního státního zástupce Pavel Komár deníku řekl, že chorvatská policie prováděla na žádost zastupitelství úkony týkající se Janouška. Také uvedl, že policisté zasahovali v Monaku.

V Monackém knížectví často pobývá Rittig, ale jestli se zásah týkal právě Rittiga, Komár nepotvrdil. Informace o policejní prohlídce neměla ani Rittigova advokátka Karolína Babáková. Náměstek Komár nepotvrdil ani, jestli zásahy v cizině souvisely s kauzou Nagyová. Janouškův advokát Široký o tom ale podle LN nepochybuje. Kauza se dostala na veřejnost loni, kdy policie provedla rozsáhlý zátah na úřadu vlády a dalších místech.

Případ má několik větví, které spojuje právě osoba dřívější šéfky kabinetu premiéra Nečase, Jany Nagyové (nyní Nečasové). Nečasová podle vyšetřovatelů figuruje v případech zneužití vojenské tajné služby, podplácení tří exposlanců, a to spolu s Nečasem, a vynášení informací z Bezpečnostní informační služby, kde obvinění čelí s Rittigem a dalšími lidmi.

holcman ( 11. září 2014 22:40 )

Mne to nedalo, tak jsem hledal http://rejstrik-firem.kurzy.cz/rejstrik-firem/DO-00553441-print-media-as/ Tady je mate, jako na tapete. Jura a Romanek, tata se synkem,. Starej Jura, ten udajne ma za 2.manzelku Strougalovic dcerku. Od mladyho Janouska v dozorci rade najdeme taky jeho Simonu, co se maskuje jako Steiningerova. A jeste tam uvidite i dalsi konopky, treba mistra M. Horacka, asi jejich kamos. To je sila. co? A pak, kdo to tady vladne. Oba stejnějednou blbe dopadnou Jeden mozna skonci jako tlusty prase na porazce a druhej, ten treba neprezije ani svyho (to je novinka) staryho dedka Lubosa Strougala. Letadla taky padaj.

holcman ( 11. září 2014 22:35 )

d o b r ý !

karmavana ( 9. září 2014 13:53 )

A proč myslíte, že Janouškovi ponechali řidičák. Dovedete si to zlato a drahý kamení vozit po Evropě vlakem potažmo s batůžkem na zádech se Student Agency?

reknirmareno ( 9. září 2014 13:13 )

salto

reknirmareno ( 9. září 2014 13:12 )

krakonos Jasne,to muze byt jedine andre

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa