Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Expremiér Nečas byl obviněn z podplácení: Je to pomsta, říká!

Autor: lvi - 
11. února 2014
19:33

Expremiér Petr Nečas (ODS) byl obviněn z podplácení v tzv. kauze trafik pro exposlance ODS Petra Tluchoře, Ivana Fuksu a Marka Šnajdra. Nečas je rovněž spojován s kauzou kolem manželky Jany, kde byl vyslýchán jako svědek. Někdejší premiér vinu popírá, jde podle něj o pomstu za trestní oznámení na šéfa protimafiánského útvaru.

Serveru idnes.cz potvrdil Nečasovo obvinění ve zmíněné kauze jeho advokát Josef Lžičař. "Je to pravda. Zatím nevím, co je obsahem toho sdělení, ale měly by to být skutečnosti, které byly orgánům činném v trestním řízení známy před více než osmi měsíci. Týká se to těch tři poslanců a toho, že jim měl nabídnout nějaká místa. Pan Nečas s tím ale zásadně nesouhlasí," řekl zmíněnému serveru advokát Josef Lžičař.

Ještě před ním informaci pro deník Právo přinesl advokát Marek Nespala, který zastupuje v kauze bývalého poslance ODS Petra Tluchoře. "Mám obecný poznatek v rámci monitoringu trestní kauzy o tom, že v úterý odpoledne bylo zahájeno trestní stíhání doktora Nečase," uvedl Nespala.

Nečas obvinění čekal

Expremiér prý čekal, že ho obviní. "24. ledna tohoto roku jsem podal na Generální inspekci bezpečnostních sborů trestní oznámení na Roberta Šlachtu, ředitele Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ). Považuji obvinění za odvetu proti mé osobě za podané trestní oznámení a za tvrdou kritiku postupu ÚOOZ," řekl webu Reflex.cz.

Šlachta se podle něj dopustil zneužití pravomoci či poškozování cizích práv v souvislosti s odvysíláním údajně manipulativně sestříhaných záběrů zatčení nynější Nečasovy manželky Jany. "Dostalo se mi neformálních informací, že se některé policejní špičky pokusí toto závažné podezření zamést pod koberec," doplnil expremiér. Obvinění je podle něj "účelový a politicky motivovaný krok". "Žádná dohoda o odstoupení tří bývalých poslanců výměnou za funkce ve státních firmách nikdy učiněna nebyla a policie nemá a ani nemůže mít pro to důkazy," prohlásil Nečas.

Kauza údajného podplacení Tluchoře, Fuksy a Šnajdra vedla k pádu Nečasovy vlády, Nečas se rovněž vzdal funkce předsedy ODS. V současné době jsou v této větvi případu obviněni bývalá šéfka vládního kabinetu Nagyová, nynější Nečasova manželka, a někdejší Fuksův náměstek Roman Boček. Nagyová s Bočkem podle žalobců společně navedli Nečase k přislíbení úplatku.

 

itartas ( 14. února 2014 13:26 )

wimr...jo, konkrétně ty raději mlč, protože co řekneš je určeno výhradně pro trotly s dvojciferným IQ !

horacio007 ( 12. února 2014 23:57 )

Dovolim si zjednodušit pro lid, vychlastanec a blb v rouše práva ovládají všechny za asistence šlichty, neb je to jednoduší než chytat grázli, kteří jsou nebezpeční!

itartas ( 12. února 2014 19:59 )

„Svět je již rozdělen do tří kategorií lidí: jedni pracují na tom, aby se předpověděné události také skutečně staly, další na jejich inscenování a průběh dohlížejí a konečně je zde obrovská většina, která nechápe, co se skutečně děje.“ ...a sem patří 99% populace ČR.

itartas ( 12. února 2014 19:51 )

hej...tak pak nemáš páru o tom co je podvod!

itartas ( 12. února 2014 19:50 )

hej..no samozřejmě, že to řekl a cos čekal? Ostatní šéfové by řekli totéž, snad jsi nečekal, že řeknou, dal jsem jim to za nic!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa