Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Poslední předvolební debata v rozhlase: Nuda, otřepané fráze a špatná účast!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: sch - 
25. října 2013
14:35

Boj o hlasy voličů svedli zástupci politických stran v poslední předvolební debatě v rozhlase v pátek pár chvil před otevřením volebních místností. Těžko říci, jestli svými otřepanými frázemi někoho přesvědčili, debata byla možná ještě nudnější než čtvrteční předvolební boj, který vedl Václav Moravec v České televizi.

Kdyby měli řečníci dostat známky za své prezentační výkony, jedničku s hvězdičkou by měl nejspíš Tomio Okamura, a to i co do počtu vystřílených slov za minutu a znalosti volebního programu slovo od slova. Pětku by asi dostal Vojtěch Filip, který ač třeba i někdy něco říct chtěl, ke slovu se jednoduše nedostal.

Kromě toho, že se lidí nedozvěděli nic nového, protože zaznívaly stále stejné, nudné a otřepané fráze – o tom, jak za posledních dvacet let vláda rozkradla celý stát, a jak byla chyba zvyšovat daně – vzali lídři stran debatu na lehkou váhu i co do účasti. O tom velice košatě mluvil především Okamura.

Andrej Babiš vyslal do poslední předvolební bitvy v rozhlase svého zástupce Martina Stropnického, což asi nebyla zcela dobrá volba. Odmítl totiž odpovědět na otázku Veselovského, jestli by pro něj bylo překážkou, kdyby se ukázalo, že jeho šéf Babiš opravdu spolupracoval s StB.

SPOZ pro změnu vyslala Martina Pecinu. Nejspíš šéfovi Zdeňku Štenglovi stačil debakl, který předvedl Zdeněk Žák ve čtvrteční debatě.

Kromě matadorů řečníků byl chvíli za hvězdu i šéf TOP 09 Karel Schwarzenberg, který zavtipkoval na adresu hnutí ANO. Na jeho Twitteru se totiž objevil tweet „Postřeh - Babiš si nechal odbarvit vlasy.“ Na což hned vzápětí přišla reakce: „Aha, tak to není Babiš, ale nějaký Stropnický. Někde jsem ho už viděl.“ Z čehož pak kníže excelentně vybruslil a začal vzpomínat na společné dávné časy, kdy a kde se se Stropnickým viděli.

Po hodině a půl diváckého klimbání předvolební debata skončila, posluchači už možná přeladili zpět na stanici Radiožurnálu. „Děkuji a přeji šťastnou ruku,“ řekl na rozloučenou Tomio Okamura, zřejmě měl na mysli voliče, kterým chtěl podsunout volbu jeho strany.

Jestli na to máte nervy a debatu jste neslyšeli, podívejte se na její záznam:

zadnice ( 26. října 2013 11:04 )

Zaslechl jsem to v rádiu v autě, když jsem uslyšel Veselovského a jeho skákání do řeči jako to dělají všichni v ČT, tak jsem to hned přeladil jinam!

slider ( 25. října 2013 16:01 )

http://www.dsss.cz/

alusinek ( 25. října 2013 15:47 )

Že by volili jen baby a dědkové,jak Vy tady píšete, to si nemyslím.Mladí at jdou tedy volit a hlavně at také kandidují,aby tam nebyli stále stejní lidé,to se tu nic nezmění a volby nemají žádnou cenu,co to stojí jen peněz,jde to z našich daní

8bc5 ( 25. října 2013 15:05 )

mrdounberlussconi,pokud máme lidi na úrovni Vaši inteligence tak je jasné proč několik let po roce 1989 jsme v pr... Vy možná máte život před sebou ale z mozkem,který by pri transplantaci do hlavy slepice kloktal.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa