Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Ostuda ČSSD: V kampani zneužili fotku mrtvé ženy!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: geo, vr - 
19. října 2013
18:06

Sociální demokraté chtěli na voliče apelovat příběhy skutečných lidí, jenže minimálně příběh Milady (†74), která nemá na léky, je smyšlený! Ženu na fotce totiž poznala jako svou tři roky mrtvou matku Annu N. její dcera.

Předvolební kampaň přituhuje a strany nasazují všechny prostředky. ČSSD s volebními novinami šlápla vedle.

Naštvaná půlka okresu

Na fotce údajné Milady poznalo zesnulou paní Annu N. (†83) z Loun více lidí. "My jsme to všichni dostali do schránky, tyhle jejich předvolební noviny. Maminku poznala řada dalších lidí. Volala mi to kamarádka a taky i švagrová z Blšan,“ svěřila se deníku Týden dcera paní z fotografie Alena B. ze Solopysk u Loun.

"Dnes jsem vše důkladně konzultoval s panem předsedou Sobotkou. Předvolební noviny připravovala externí agentura, jedná se o pochybení jejich. I tak ale předseda připravuje osobní dopis, který zašle rodině a pozůstalým, jelikož ho situace velmi mrzí," řekl Blesku mluvčí ČSSD Martin Ayrer.

Neuvěřitelný hyenismus

„Jsem z toho úplně v šoku. To snad není pravda. Takové hlody, co tam píšou. Že neměla na jídlo!“ rozčiluje se dcera paní Anny. Její maminka zemřela 9. Června 2010, tedy více než před třemi lety. V nepovedené reklamě ČSSD nechává nebožku rozhodovat se, jestli má umřít bez léčby nebo hladem.

„Přišla jsem do lékárny a chtěli po mně doplatek 2475 korun! Tolik peněz nemám, to je víc, než mám na celý měsíc na jídlo. Když se nebudu léčit, umřu, když nebudu mít za co jíst, umřu také. Raději umřu s plným žaludkem."

Miloš Urban, u jehož fotografie byl nepravdivý příběh uveřejněn, se Týdnu ozval s vysvětlením. „Je mi to nesmírně líto. Já osobně nejsem tvůrcem tohoto materiálu, požádal jsem Lidový dům o to, aby se spojil s rodinou, omluvil se a tuto zásadní chybu napravil," reagoval Urban.

takytaky ( 21. října 2013 11:44 )

Jedna věc je, že paní je už dávno mrtvá, ale že by na toto téma s nikým nikdy nemluvila? Neznám ty triky reklamních agentur a bulváru, ale počítala bych, že to budou její slova jen zveřejněná "až se to bude hodit".

jjanecek ( 21. října 2013 04:48 )

ČSSD lže,a kdo lže,ten krade.Chudáci pozůstalí zesnulé paní.Pro občany našeho státu je to však ponaučení,jaké křivácké praktiky používá ČSSD.

paragraf ( 20. října 2013 19:25 )

strkat složenky do schránky, není totéž, jako veřejně označit konkrétní ženu bez souhlasu rodiny za největšího chudáka pod sluncem a pak zjistit, že uvedená žena je tři roky mrtvá, to je velkýýý fopa a tomu se nevyrovná ani žádná složenka od Kalouska. Rodina tímto jednáním byla poškozena a určitě to jentak nepřejde a bude žádat zadostučení

paigi ( 20. října 2013 15:20 )

1) To je neuvěřitelný, kam jsou někteří lidé zajít, jen pro to aby zapůsobili na lidi. A ještě ve chvíli, kdy se jedná o něco, k čemu by sehnali určitě i pravdivý reálný příběh. 2)Mohla bych Vás poprosit o trochu z Vašeho času a vyplnění dotazníku k bakalářské práci, která se bude týkat analýzy reklamních kampaní momentálních voleb. Protože hlavním bodem není koho budete a nebudete volit mohou se učastnit i ti, kterým nebylo 18 roků nebo k volbám nepůjdou. Moc děkuji za Vás čas, a když by někdo zapojil i někoho dalšího budu moc vděčná. http://www.vyplnto.cz/databaze-dotazniku/volby-do-snemovny-podzim-201/

123automobil ( 20. října 2013 14:26 )

Lidem do 30 let by měli zakazat jít k volbám!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa