Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Český internet se baví: Nedělejte vlny! Král Miloš I. vplul do Sněmovny

Autor: ČTK - 
8. srpna 2013
16:02

Český prezident Miloš Zeman jasně ukázal, kdo skutečně v zemi vládne. Král Miloš I. je opojený mocí. Takto komentují prezidentovo středeční vystoupení ve Sněmovně zahraniční média. Pozadu však nezůstávají ani čeští vtipálci.

"Český prezident Miloš Zeman chce udržet jím vlastnoručně vybrané a jeho přáteli vybavené vládní družstvo v úřadě i proti vůli parlamentu," shrnuje rakouský deník Die Presse středeční prezidentovo vystoupení v Poslanecké sněmovně v článku pod titulkem "Miloš Zeman: Prezident v opojení moci".

"To, že jsou prezidentem Milošem Zemanem instalovaní 'experti' okolo premiéra Jiřího Rusnoka v pražském parlamentu všechno jiné jen ne oblíbení, ale hlavu státu netrápí. Stejně jako skutečnost, že by pravice, která narazila kvůli bizarnímu skandálu plného sexu, lží a špiclování, mohla složit nový kabinet, kdyby ji někdo nechal," poznamenává komentátor a jedním dechem dodává, že Zeman ji nenechá.

"Miloš Zeman chodí po Pražském hradě, jakoby mu posadili na hlavu svatováclavskou korunu, ústavní zvyklosti označuje za 'idiotské' a neprojevuje žádnou zdrženlivost, která se od hlavy státu očekává," komentuje počínání prezidenta Mittelbayerische Zeitung v článku nazvaném "Král Miloš I."

Hlava státu dala podle komentátora slovensky Hospodarskych novin Sněmovně zřetelně najevo, že ji nebere o nic vážněji než ústavu. "Zeman de facto spojil funkci prezidenta a premiéra, parlament zredukoval na debatní kroužek a Rusnok je i v nejlepším případě něco jako jeho první lokaj. Když jde o kšefty, říká se tomu spíš bílý kůň," uvedl list.



e.44 ( 9. srpna 2013 16:32 )

jinak zdráv?

e.44 ( 9. srpna 2013 16:31 )

Zeman už jenom stereotypně omílá ty svoje moudra Celý je to práce Klausovskozemanovský mafie. Zeman jim dělá loutku za to, že ho nechaji ukájet se mocí a pomstou, Klaus má ještě na to aby jim do toho moh kecat, aby ho respektovali.

e.44 ( 9. srpna 2013 16:26 )

Bez Klausovy amnestie by Zeman skončil za katrem....(schválně jestli přijdeš na to v kolika amnestovaných kauzách se vyšetřování nebezpečně blížilo k jeho osobě). Církevní restituce byly jedinou možností trvalého odstavení církví od státu... To ostatní, viz. solidní sdělovací prostředky.

e.44 ( 9. srpna 2013 16:21 )

Z kteréže psychiatrické léčebny píšete?

qwerty1805 ( 9. srpna 2013 11:49 )

lukrecia borgia šššukkkalla ze sourozencema tak nám tady neďelej kázání vo morálce

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa