Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Souboj prezidentů: Klaus se Zemanem putují na Sněžku. Dosáhnou vrcholu společně?!

Zemanovi bodyguardi jsou v kondici, vytáhnou ho na Sněžku v jeho oblíbeném člunu?
Zemanovi bodyguardi jsou v kondici, vytáhnou ho na Sněžku v jeho oblíbeném člunu?  (Autor: Infografika Blesku)
Autor: sch, vr - 
10. srpna 2013
05:00

Převzal po něm úřad, ale už to není takový čipera. Zatímco bývalý prezident Václav Klaus půjde na vrchol Sněžky po svých, prezidenta Miloše Zemana tam vyveze džíp horské služby! A co víc, nahoře bude mít Zeman utrum s kouřením!

Pro Klause se staly výstupy na Sněžku už takovým pravidelným rituálem – vždy jde ale pěšky. Na vrcholku se dnes tentokrát setká se svým nástupcem – současnou hlavou státu Milošem Zemanem.

Zeman pěšky nepůjde

Zemana ale kvůli jeho zdravotním problémům musí na Sněžku vytáhnout. Dopoledne ho odveze džíp horské služby až na vrchol, kde se setká s Klausem. Oba se pak i se svou rodinou zúčastní v Kapli svatého Vavřince bohoslužby, kterou bude sloužit kardinál Dominik Duka.

Nechtěli ho ubytovat

Na Zemana kromě horské služby byl (ne)připravený i penzion Modřín. A to v negativním slova smyslu. Nejspíš jeho majitelé volili v přímé volbě jiného kandidáta, protože ubytovat současnou hlavu státu odmítli! „Pokud sem přijde 70 lidí a omezovali by naše hosty a naše politické cítění, můžeme tu akci odmítnout,“ říká v rozhovoru pro Novu Filip Palla, syn majitele penzionu.

Utrum s kouřením

Zeman si pěkně pošmakuje. K obědu dostane hned několik specialit najednou. Začne předkrmem, kterým bude pstruh, následuje polévka s játrovými knedlíčky a završí to pečenou kachnou. Dobrou chuť, pane prezidente! Oběd bude ale asi jediné jeho potěšení, od požáru Luční boudy je tam totiž přísný zákaz kouření! Takže na cigaretku a popelníček může prezident zapomenout!

abzk ( 11. srpna 2013 11:46 )

Zeman má v hajzlu hlavně hlavu, jinak by se ve svým zdravotnim stavu o kterym lhal (curovku i s komplikacemi a další závažné zdravotní problémy má už minimálně pět let)do politiky už vůbec nes/ral. Jenže on je tak vylízanej, že kvůli moci a pomstě klidně zhebne a je mu jedno jak spálenou zem tu po sobě zanechá.

jity ( 11. srpna 2013 10:29 )

Ty holt si nějaký chudák, co si léčí mindráky, tobě holt není pomoci ty vzdělanče.

jity ( 10. srpna 2013 21:00 )

Krávo když na někoho řvu, že ho tam nechci, tak ho asi vítám, máš asi dlouhé vedení.

jity ( 10. srpna 2013 20:24 )

No neříkám, že bych ze Zemana byla odvázaná, ale snad průměrně inteligentní člověk ví co je slušné chování. Jakým právem má někdo někoho vyhánět? S tou píšťalkou tam byl jeden, nebo jich tam pískalo více? Proti náboženství zaujatá nejsem, ale proti těm co se za něj schovávají a přitom dští kolem sebe nenávisť. Zkrátka ta Kelišová měla pravdu velebnosti jdu blejt.

8bc5 ( 10. srpna 2013 20:22 )

socan68 T.G.M natom nebyl omoc lépe.Při posled.presidentském slibu byl po mrtvici a nebyl schopný ani slib přečíst i u podepsání musel panu presidentu pomáhat při podpisu kancléř.I prezident je pouze člověk z masa a kosti a má právo na nemoc jako Vy.Pan president Zeman má jistě zdrav.probl.z páteří ale garantuji Vám,že myšlení má o dva tahy napřed před novbles.politikem.

Zobrazit celou diskusi