Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Vít Bárta uráží Kalouska: Méně pít se vyplatí!

Vít Bárta se ve Sněmovně "vysmál" ministru financí Kalouskovi
Vít Bárta se ve Sněmovně "vysmál" ministru financí Kalouskovi  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao, INT - 
26. září 2012
16:10

Vítovi Bártovi otrnulo a už je opět ve Sněmovně slyšet. Minule si přinesl urnu pro ministra školství, tentokrát okřikl ministra financí. A z Kalouska udělal před poslanci opilce.

O problémech Miroslava Kalouska s alkoholem se spekulovalo již dříve, i když je ministr financí samozřejmě ostře popíral. V době metylalkoholové aféry a prohibice si k řečem přisadil i poslanec Vít Bárta.

"Musí řešit prohibici ve své kanceláři. Méně pít a více číst se vyplatí," pronesl na adresu ministra financí. Došlo k tomu při dalším projednávání plánovaného zvýšení DPH, které vláda potřebuje, aby mohla naplnit plánovaný rozpočet pro příští rok. Bártův dnešní výpad však nepřišel z čista jasna.

Pomýlený politik

Nejprve se do Nečasovy vlády kvůli zvyšování DPH pustil Michal Babák (VV), odpůrce vyšší daňové sazby. K němu se nyní přidal i poslanec za ČSSD Adam Rykala. Dopustil se však omylu.

Současná sazba DPH je 14 a 20 procent, Kalouskem a Nečasem zamýšlená sazba od příštího roku je 15 a 21 procent.

Lehce zmatený poslanec Rykala však tvrdil, že by se měla zachovat sazba 10 a 14 procent. "Kdybych se rozkrájel, tak to nedokážu. Aspoň si přečtěte, co vlastně navrhujete," využil Kalousek poslancovy mýlky a zpražil Rykalu.

Sociální demokrat však uznal chybu a omluvil se. Podle něj by však měl i ministr Kalousek umět uznat, když se splete. Na to již reagoval Bárta a do Kalouska si s radostí rýpl také. Je to s pány ve Sněmovně někdy opravdu legrace.

Aby se neřeklo, že poslanci nepracují, schválila Sněmovna dnes alespoň novelu, která zavádí pro většinu podnikatelů povinnost podávat přiznání k DPH elektronicky. Tu teď dostane k projednání Senát.

bejsbolman ( 30. září 2012 21:50 )

 jen v čr je možné aby takhle zodpovědnou funkci jako je ministr financí dělala alkotroska vyKalousek.

kuna ( 29. září 2012 22:46 )

A ktere to jsou ty nemoci z koureni , prosim ?

freedom1 ( 29. září 2012 22:22 )

KALOUSEK to je nejsprostější slovo jaký znám.On prochlastal a proflákal prachy nás všech.ŠMEJD JEDEN.

hustik ( 28. září 2012 07:38 )

DPH pouze elektronicky, to museli vymyslet naši myslitelé. Šikana lidí nemá obdoby. je to podobné jako datové schránky. za celé roky mi přišla elektronicky pouze obsílka od policie, že někdo z mé firmy překročil na Jižní spojce povolenou rychlost. Za to pravidelně platím na poště za nové přístupové heslo, protože, co se nepoužívá, tak si u toho nevzpomenu, že musím měnit heslo každou chvíli kvůli bezpečnosti. Myslím, že těchto lidí se prohibice nikdy netýkala, jinak by používali mozky.

kalnormin1 ( 27. září 2012 11:13 )

Udělal z Kalouska opilce !? Ten starý ochlasta se o to postaral sám a dobře.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa