Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Sexuální dračice Kovářová končí: Pospíšil ji šikanoval!

Daniela Kovářová se proslavila knihou o sexuálních radovánkách v ministerské pracovně. Nyní rezignuje na svou funkci, protože ji dle jejích slov šikanoval její šéf Jiří Pospíšil.
 (Autor: ČTK, Blesk Petr Merta)
Autor: ČTK, jaj - 
6. prosince 2010
12:01

Nesmyslné úkoly, ignorace, pomluvy, maření práce... Tomu všemu musela čelit šéfka Justiční akademie a bývalá ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová! Ta se proslavila hlavně svojí knihou, ve které popisovala sexuální radovánky v ministerské pracovně. V šikaně má dle jejích slov prsty ministr Jiří Pospíšil, proto Kovářová končí. Poslední kapkou byla údajná připrava vykonstruovaného trestního oznámení s kompromitujícími materiály! Podle ministerstva je to vše nesmysl.

Kovářová ve svém vyjádření uvedla, že to byl Pospíšil, kdo ji do funkce šéfky akademie v roce 2008 dosadil a byl s ní i spokojený. Vše se však podle někdejší ministryně změnilo, když jej nahradila ve funkci šéfa resortu. Později se opět vrátila do čela Justiční akademie. "Nebyl patrně schopen smířit se s tím, že navždy zůstanu jedním z ministrů spravedlnosti," uvedla Kovářová.

Na Pospíšilův pokyn pak s ní prý ministerstvo přestalo spolupracovat. "Naopak jeho chování vykazovalo a do současné doby vykazuje všechny rysy bossingu (šikany ze strany nadřízeného - a to dokonce podle odborné literatury dosahujícího čtvrtého stupně z pěti možných)," tvrdí Kovářová.

Zákaz komunikace, ignorace, pomluvy

Například údajně ignoroval jakýkoliv pokus o komunikace, ministerstvo nereagovalo na materiály, návrhy nebo dotazy. Dalším projevem je prý bojkot akcí pořádaných akademií. Ministerstvo údajně dokonce zakázalo svým úředníkům, aby s ní jakkoliv komunikovali, zvedali jí telefon a scházeli se s ní. "Žádný zákaz či příkaz ohledně komunikace s JUDr. Kovářovou ministerstvo nevydalo," říká mluvčí ministerstva Tereza Palečková.

Kovářová je o šikaně přesvedčená. dodnes prý akademie nezná rozpočet na příští rok nebo jakoukoli podrobnější informaci o obnovení výuky vyšších soudních úředníků. Dalé poukazuje na pomluvy a zkreslené nebo lživé zprávy v médiích, ukládání nesmyslených a nesplnitelných úkolů, které jsou přitom v pravomoci ministerstva. "Poslanecká sněmovna doposud neschválila rozpočet státu na příští rok; proto nebyl rozpočet stanoven prozatím žádné z organizačních složek ministerstva," vyvrací mluvčí.

Do akademie jsou opakovaně vysílány kontroly, jsou zadržovány strategické informace. Dle mluvčí jsou kontrolovány všechny složky. Ministerstvo prý nepovoluje zahraniční služební cesty nebo úplně bezdůvodné a bez jakéhokoliv vysvětlení odvolává členy rady akademie. "Nepovolili jsme jen jednu služební cestu," brání se ministerstvo.

Trestní oznámení již překročilo únosnou mez

"Posledními kapkami bylo pro mě zjištění, že na mě vedení ministerstva údajně připravuje vykonstruované trestní oznámení a kompromitující materiály, a informace o rozhodnutí zrušit Justiční akademii jako sankční krok vůči mně. Za této situace nepovažuji za možné dále Justiční akademii řídit," sdělila Kovářová. Končí k 31.1. 2011.

Jakékoliv spekulace ohledně chystaného trestního oznámení mluvčí Palečková odmítá. Pospíšil již v minulosti vedení ministerstva za Kovářové kritizoval, zejména kvůli údajnému napojení na někdejšího šéfa úřadu Pavla Němce. Tvrzení proti tvrzení. Je Kováčová hysterická a paranoidní, nebo ministerstvo kryje svého šéfa, který k ní chová osobní zášť?

lesnik ( 7. prosince 2010 09:31 )

..když se hádají dvě ženský, jedna 4% (současný pan ministr) a druhá "dračice".... asi se navzájem nemůžou dohodnout, že by kvůli nějakému chlapci, možná by bylo zajímavé uspořádat "Otázky Václava Moravce" s dálkovým vstupem sexuologa....

www.stridavka.cz ( 7. prosince 2010 01:20 )

... Dosavadní ministryně spravedlnosti Daniela Kovářová na to reagovala: "Jsem obrovským zastáncem střídavé a společné péče." Škoda jen, že za rok a půl jejího působení na ministerstvu se to nijak neprojevilo. A v čem vidí Kovářová zásadní problém? "V tom, že ti dva (rodiče) se nedokážou dohodnout." No, kdyby to dokázali, nebudou chodit k soudu a asi se ani rozcházet. Místo peskování rodičů by bylo dobré se zamyslet, jak naše soudy jejich dohodě pomáhají. Většinou tak, že podpoří jednoho z rodičů, a ten pak už nemá motivaci hledat kompromis. Zdroj: http://www.stridavka.cz/kovarova-jsem-obrovskym-zastancem-stridave-a-spolecne-pece.html

zada ( 6. prosince 2010 16:54 )

Kdo je vlastně |Kovářová, je to pana Němce "vlezdopr...", je to uznavačka soudních omylů, je to "sexuální dračice" - stačí si vybrat - njenom jedno není - a to spravedlivá "justiční" pracovnice. Na tuhle dámu se mi platit daně vůbec nechce. je to jen chapadlo chobonice, ale jak je vidět , umí pěkně křičet - a taky má asi tu velkou fantazii - co by spisovatelka... Její jméno upadne v zapomění......

swiss111 ( 6. prosince 2010 15:31 )

soudruzce (komunisce - byvale?)nezbyval cas..

gogo ( 6. prosince 2010 15:09 )

pseudosex a prohrává právo. Symbolem obojí skutečnosti je právě "Sexuální dračice Kovářová" .... Bývalá ministrině spravedlnosti... Co k tomu dodat... Všichni darebáci v tomto státě si mohou jen mnout ruce....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa