Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, déšť 21°C

Vězeňská služba platí statisíce kanceláři Pavla Němce

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, šim - 
19. prosince 2009
12:44

Vězeňskou službu zastupuje při právních sporech advokátní kancelář, kterou spoluvlastní exministr Pavel Němec. Měsíčně za služby přijde na statisíce korun. Němec prý o ničem neví.

Sám Pavel Němec přitom v roce 2005 jako ministr spravedlnosti jmenoval do funkce současného ředitele Vězeňské služby Luďka Kulu. Píše to sobotní MF Dnes. Podle ní se oba muži dobře znají. Němec střed zájmů odmítá.

"O smlouvě s Vězeňskou službou nevím, nemohu ani potvrdit její existenci, nemám na starosti její plnění, nikdy jsem o ní s ředitelem (Kulou) nejednal a tím pádem vylučuji jakoukoliv souvislost se mnou," uvedl pro MfD Němec.

Kancelář Němec, Bláha, Navrátilová zastupuje Vězeňskou službu mimo jiné ve sporu s firmou Microsoft týkající se Vězeňského informačního systému (VIS). Jen za listopad si vyúčtovala 750.000 korun, zjistil deník.

Vedení věznic se zdá částka vysoká. "Uvedená částka nebyla proplacena, s advokátní kanceláří o ní jednáme," řekl mluvčí Vězeňské služby Robert Káčer. Podle něj byla smlouva uzavřena v roce 2006 po výběrovém řízení a známost Kuly s Němcem v tom nehrála žádnou roli.

Němcova kancelář má milionové zakázky od celé řady úřadů a institucí, které Němec ve veřejné funkci řídil nebo na které měl vliv. Například s ministerstvem pro místní rozvoj či s ministerstvem spravedlnosti.

Státní instituce totiž podepsaly za Němcova působení nebo těsně po jeho odchodu smlouvu na právní služby s advokátem Jaromírem Bláhou. Němec opustil politiku a po dvou letech založil s Bláhou společnou advokátní kancelář. A všechny Bláhovy stání zakázky přešly na ni.

lipno ( 20. prosince 2009 07:35 )

Vždyť propuštění Katarského prince mu muselo vynést mailant

gogo ( 19. prosince 2009 19:48 )

S úsměvem se nám sdělí jak kdo krade, jak kdo podvádí, jak kdo falšuje vysokoškolské diplomy, jak kdo získává provize, jak kdo lže atd. atd. .. A to je vše ! Pár postarších nemocných důchodců z toho raní mrtvice a to je vše. Nic se dál neděje. Můžeme se svobodně pohoršovat, darebáci se nám mohou svobodně vysmát a dál se nic neděje. Jede se dál kočárem černým podle bílých skal. Absurdistán a Kocourkov zároveň…

zirafa ( 19. prosince 2009 19:01 )

to si bohužel nevybereš, pravice, levice, všechno xindl!!!

zirafa ( 19. prosince 2009 18:59 )

to je na bli*tí!!! Křivák Němec, nevinnost sama!! Ten ironický úšklebek, takovou bych mu po tý čuni flákla, že by se pos*ral, hajzl!!!!

komarius ( 19. prosince 2009 15:55 )

já bych bral klacky co dělají tatatata.....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa