Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

V Praze kalamita jak na Sibiři, tři centimetry sněhu: Kolabuje doprava

Autor: ljš, ČTK - 
22. ledna 2014
12:36

Nemusí být ani Nohavicova Ladovská zima, aby byli v Praze silničáři a dopravní podnik zaskočeni natolik, že doprava zcela zkolabuje. Autobusy nabíraly až dvouhodinové zpoždění a několik linek muselo být dokonce zrušeno. Dostat se do práce tak byl nadlidský výkon.

Některé oblasti Prahy řeší problémy s dopravou kvůli čerstvému sněhu. "Dopravní podnik (DPP) zrušil několik autobusových linek, místy zpoždění dosahovalo až dvě hodiny," řekl mluvčí Jiří Štábl. Situace se podle něj kolem 10:00 zlepšila a provoz byl postupně v oblastech Prahy 5 a 6 obnovován. Potíže způsobila lokální sněhová bouřka.

"Autobusy nabíraly značné zpoždění především v Motole, Dejvicích nebo na Strahově. Nejezdily také například linky 108, 161 nebo 312," dodal Štábl. Tramvajová doprava potíže se sněhem neměla, zpoždění tramvají pouze způsobil řidič na Evropské, který kvůli čerstvému sněhu přehlédl tramvajovou trať a uvázl v kolejišti.

Podle mluvčí Technické správy komunikací Barbory Liškové sníh napadl především v oblasti Vypichu a Petřin, bouře se poté přesunula do Prahy 5. Silničáři do postižených oblastí poslali úklidové vozy, ty ale uvízly v kolonách. Navíc sníh na silnicích namrzal a způsoboval náledí. Po odklizení sněhu budou silničáři podle Liškové pokračovat v preventivním ošetřování vozovek. Dodala, že radary nové lokální bouřky neukazují.

Praha 6 vyhlásila v šest hodin ráno dokonce sněhovou pohotovost a do ulic tak nastoupilo přes 500 brigádníků. Začali uklízet a posypávat chodníky. "Nejhorší situace byla na Petřinách, Dědině a v Břevnově," uvedl místostarosta Prahy 6 Jan Záruba. Radnice očekává odpoledne další sněžení.

janejaneja ( 23. ledna 2014 10:59 )

Ti prazaci jsou fakt paka. Meli by nekdy prijet treba na Vysocinu, to by teprve videli snehu ! Ale radeji at tam nejezdi-jezdi totiz jako hovada a jsou podle toho tady u nas lehce identifikovatelni Proste prazsti pepici..

ipsace ( 23. ledna 2014 06:22 )

Nohavica je boží, má svatou pravdu, jak my ho milujeme Pražské náplavy z Moravy

moiaza ( 22. ledna 2014 20:31 )

Pražáci! Co byste po nich chtěli.

japos22 ( 22. ledna 2014 19:40 )

Klidně bych položil život za vlast

majojo ( 22. ledna 2014 18:53 )

No tak přejme Brnu toho sněhu stokrát víc.

Zobrazit celou diskusi