Seniorka už pár předváděcích akcí navštívila. Teď se ale nestačili divit, jak šmejdi přitvrdili. „Vzali mě na sále za plentu. Řekli mi, že jsem vyhrála 30 tisíc a strčili mi do ruky tužku, abych jim podepsala smlouvu, že si kupuji bio lampu za 10 tisíc,“ líčí začátek dramatu paní Odvárková. „Nechtěla jsem to podepsat. Sprostě na mě řvali – Koukej to podepsat ty pí??, máme jenom jedny nervy. Čapli mě za ruku a k podpisu mě donutili. Ruku jsem měla celou modrou, týden jsem si na ní dávala obklady a ještě teď mě bolí,“ dodává seniorka.

Rvačka o peníze

Jeden ze šmejdů ženu naložil do auta a odvezl jí domů pro peníze. „Vzala jsem si 10 tisíc a vrátila se do auta. Mezitím mi strčil kufřík s bio lampou za dveře na chodbu,“ říká Odvárková. Peníze se šmejdovi ale zdráhala předat. „On mi ale sáhl do kapsy u bundy a 10 tisíc mi sebral. Já se po nich sápala a on mi s nimi uhýbal,“ vzpomíná Odvárková.

Bezcenná karta

Šmejd jí pak odvezl zpět na předváděčku, kde dostala plastovou kartu s tím, že do tří dnů jí přijde PIN a ona si bude moci v jakémkoliv bankomatu České spořitelny vyzvednout výhru 30 tisíc. „Teď už vím, že jsem naletěla. Ale oni mě donutili. Tak jsem na ně podala trestní oznámení,“ dodává Odvárková.

Obrali více lidí

Seniorka ale nebyla jediná, koho šmejdi na předváděčce v Přešticích obrali. Trestní oznámení pro podvod podal na ně i senior (78) z obce Plevňov na Plzeňsku. „Toho podvodně donutili podepsat smlouvu, ve které se zavazuje odkoupit vysavač za 30 tisíc Kč,“ říká Jan Koželuh z policie Plzeň-venkov s tím, že tentokrát se vše obešlo bez slovního a fyzického napadení.

Fotogalerie
5 fotografií