Ve spolupráci s Českou lékařskou komorou odhalil, že není lékař a podal na falešného léčitele podnět k prošetření trestného činu.

Celé léto Blesk informoval o předváděcích akcích Mazance, na kterých se vydával za lékaře a seniory strašil různými chorobami. Smyslem bylo vnutit seniorům přístroj Chi-master za 10 tisíc nebo léčebnou kúru, která má od nemoci ulevit.

Na podvodníka Mazance upozornila redaktory Blesku důchodkyně Milada z Prahy, která se jeho akcí několikrát zúčastnila: „Říká o sobě, že je doktor – ortoped, umí přesvědčivě mluvit. Vybírá si lidi, kterým tvrdí, že trpí hroznou nemocí. Ten jeho masírovací šunt za deset tisíc si vždycky někdo koupí.“

Blesk ale vypátral, že Mazanec si na doktora jenom hraje. „Ten člověk nikdy nebyl členem Lékařské komory a nemá medicínské vzdělání. Pokud lidem určuje diagnozu zdravotního stavu, jde o trestný čin, který by měl skončit u soudu,“ řekl v létě Martin Sojka z České lékařské komory.

Když redaktor Blesku konfrontoval Mazance přímo na jeho akci, šmejd lhal, že se za doktora nevydával. Prý je jen léčitel. Že se za doktora vydává stále, potvrdilo Blesku několik seniorů, kteří jsou ochotni svá tvrzení zopakovat i u soudu. Příběh budeme dál sledovat.

Video
Video se připravuje ...

Blesk podal na falešného doktora Mazance trestní oznámení Blesk

Kdo je šmejd Miroslav Mazanec?

● Bývalý prodejce na předváděcích akcích firmy Esculab Vectors
● Pět let pořádá přednášky o zdraví pro seniory napříč Českou republikou, a to pod hlavičkou své firmy LuxTour
● Vydává se za doktora, nechává se oslovovat docente, tvrdí lidem, že pracuje v nemocnicích jako ortoped (názvy nemocnic mění podle města, ve kterém zrovna přednáší)
● Lidem určuje diagnozu na základě doteku ruky nebo pohledu do očí
● Prodává nesmyslně předražený masážní přístroj Chi-master za 10 000 korun (na internetu stojí 500Kč) a kapsle s lososovým olejem za 500Kč ( v síti drogerií za 78Kč)
● Na Vysočině si postavil honosné sídlo
● Má syna Miroslava, který mu na šmejdských akcích asistuje

Fotogalerie
8 fotografií