Lhaním důvěřivým důchodcům vydělává »doktor« Mazanec veliké peníze. Zkoušel je vydělat různě, v minulosti podle informací, které Blesk získal, například vlastnil i hospodu.

Opravoval traktory

V Byšicích na Mělnicku, kde Mazanec vlastní dva domy, je známý jako falešný groš. „Jo Mazanec! Toho známe dobře, vyrostl tady. Doktor? To určitě! Učil se opravářem traktorů, prý to ani nedokončil. Pochází z kolotočářské rodiny. Má se dobře, vlastní koně, několik aut i terénní čtyřkolky,“ prozradily sousedky. Na trvalé adrese se ale po Mazancovi slehla zem. „Jak vyšly články v Blesku, sbalil se, naložil koně a i s rodinou odjel,“ řekli místní.

Sídlo v lesích

Přestože se po sobě falešný léčitel snažil zamést stopy, Blesk ho vypátral i v jeho »tajném« letním sídle, v usedlosti ukryté v lesích nedaleko Sedlické přehrady na Humpolecku. Bydlí v luxusně zrekonstruovaném domě s velkou pastvinou pro koně, vedle má zaparkovaná tři auta, včetně terénního hummera v ceně přes milion korun.

Video
Video se připravuje ...

Šmejd Mazanec si za peníze seniorů pořídil velký majetek Tým proti šmejdům

Mazanec vrací úder?

»Doktorův« syn Miroslav Mazanec mladší na reportéry Blesku, kteří rodinné sídlo fotili, zavolal policii. Zatímco je důkladně lustrovala, přijel i on. „Fakt už to přeháníte, nechte nás na pokoji. Budeme se bránit! To, co děláme, je normální byznys. A budeme to dělat dál, už máme nasmlouváno spoustu dalších lidí,“ tvrdil rozčíleně.

Kdo je »lžidoktor« Mazanec

»Léčí« seniory, kterým prodává »zázračný« přístroj Chi-Master. Ten se dá na internetu sehnat za pět stovek, u Mazance stojí deset tisíc. Své »pacienty« Mazanec »diagnostikuje « během několika sekund přiložením ruky k předloktí. Neváhá stanovit falešné diagnózy jako »máte rakovinu«, nebo »nemáte slezinu, vstřebala se vám«. Česká lékařská komora ve spolupráci s Bleskem už podala na falešného léčitele trestní oznámení.

Fotogalerie
18 fotografií