Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Řezníka Mladiće ukrývaly jeptišky!

Autor: INT, pf - 
30. května 2011
06:31

Na útěku pomáhaly někdejšímu bosenskosrbskému generálovi Ratku Mladićovi (69), kterého ve čtvrtek zadrželi v Srbsku kvůli krvavým válečným zločinům, řádové sestry. Podle informací srbských médií muž odpovědný za masakr 8000 Muslimů se pod křídla kláštera svaté Melánie ukryl před pěti lety, když dostal infarkt.

Utajené útočiště našel tehdy hledaný elitní velitel na severu Srbska ve městě Zrenjanin, které leží v oblasti Vojvodina. Za zdmi tamního kláštera poskytovaly řádové sestry lékařskou pomoc těžce nemocnému muži celý měsíc.

Do jejich péče Mladiće převezli vlastní stoupenci poté, co na začátku října 2006 dostal infarkt. Jak píše s odvoláním na zdroje z ženského kláštera srbský deník Blic, sestry umístily strůjce nejhoršího hromadného vraždění od druhé světové války do klášterní cely. Dokonce se prý počítalo s jeho smrtí, což vedlo lidi z kláštera k tomu, aby připravili hrob. Generál se však zotavil a odjel neznámo kam.

Ženský klášter svaté Melánie je jen čtyři kilometry od vesnice Lazarevo, kde minulý čtvrtek na hledaného šéfa bosenskosrbských armádních sil dosáhla s příchodem příslušníků kontrarozvědky ruka spravedlnosti. Bosenského řezníka, jak ho kvůli masakru ve Srebrenici pojmenovali Muslimové, poté převezli do cely v Bělehradu.

Na pondělí naplánovali advokáti, kteří tvrdí, že se zdravotní stav generála zhoršil, právní kroky, aby zabránili vydání zločince Mezinárodnímu trestnímu tribunálu pro bývalou Jugoslávii v nizozemském Haagu. Podle informací Blesku jde jen o zdržovací taktiku. To potvrzují i zprávy agentury AFP s tím, že převoz do Haagu by se mohl uskutečnit už začátkem týdne. Před tři tamní soudce, pocházející z Německa, Jihoafrické republiky a Nizozemska, by pak Mladić přestoupil okamžitě po absolvování nutné lékařské prohlídky a dalších úředních formalit.

Video  Masakr v Srebrenici  - Youtube.com, hudba: Yellow
Video se připravuje ...

sharkfish ( 30. května 2011 09:20 )

ten je dobrej

odol ( 29. května 2011 20:24 )

Vo vlaku v kupé okrem iných cestujúcich sedela mladá mníška a slečinka,ktorá mala najmodernejšie šaty,šminky,kožuch,šperky,účes a všetko čo demonštrovalo absolútne plusové hodnoty v položke :prijmy. Prítomnej pani to nedalo a spýtala sa slečinky ako sa dá dostať k takému niečomu? To viete,chlapi,sebavedome odvetila slečinka!!! Keď sa mladá mníška vrátila do kláštora,nenápadne ju oslovil predstavený kláštora a zašepkal:Kedy dnes večer? Na to ona prudko odvetila:Otče!!!Mohli by ste ísť do pi@i s tými vašími hašlerkami!!!!

Zobrazit celou diskusi